Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

"ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΕΤΥΧΕ" ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

Οπως δημιοσεύει "ΤΟ ΒΗΜΑ" σε ομιλία της το περασμένο Σάββατο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ υποστήριξε ότι το πολυεθνικό μοντέλο στη Γερμανία "έχει αποτύχει πλήρως".
Κατά τις δηλώσεις της η Μέρκελ υποστήριξε ότι η έννοια του πολυπολιτισμικού μοντέλου το οποίο εδώ και χρόνια υποστηρίζει η γερμανική Αριστερά είναι πλέον αμφισβητούμενου κύρους.
"Η Γερμανία είναι μία χώρα που ζήτησε εργάτες τη δεκαετία του ΄60" είπε η Γερμανίδα καγκελάριος αναφερόμενη στους μετανάστες που πήγαν στη Γερμανία κατά χιλιάδες προκειμένου να απασχοληθούν στα εργοστάσια κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας. "Για λίγο κοροϊδεύαμε τον εαυτό μας ότι οι μετανάστες αυτοί δεν θα έμεναν και θα έφευγαν κάποια στιγμή. Η αντίληψη ότι θα γινόμασταν "πολυεθνική" (χώρα) και ότι θα ζούσαμε ευτυχισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο απέτυχε", υποστήριξε η Μέρκελ.
Και αυτό είναι η αλήθεια και όσο αν δεν θέλουν κάποιοι να πιστέψουν ή δεν τους ...βολεύει.
Η οποιαδήποτε χώρα υποδοχής δεν μπορεί να απαιτεί από τους μετανάστες να αλλάξουν τις συνήθειες,την κουλτούρα ή τον πολιτισμό τους.
Δεν μπορεί να τους αναγκάσει να αλλάξουν την γλώσσα τους ούτε την ανθρώπινη ανάγκη της κατασκευής κοινωνιών έστω και μικρών απο "ομοειδή" πρόσωπα.
Αποτέλεσμα η κατοχή περιοχών με την "Πακιστανική" συνοικία,την "Κινεζική" συνοικία κ.λ.π. που βλέπουμε κατα κόρων στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες ή αλλιώς τύπου αμερικάνικες χαβούζες.
Κατι ανάλογο σιγά σιγα έχει αρχίσει και στην χώρα μας.
Άλλωστε το ίδιο δεν θέλαμε και εμείς για τους δικούς μας μετανάστες....Με λίγα λόγια δεν θέλουμε και δεν θέλουν και εκείνοι να ξεχάσουν πως είναι Ελληνες.
Εκεί λοιπόν είναι και το πρόβλημα των πολυπολιτισμικών κοινωνιών.
Η "ανάγκη" για συνύπαρξη δημιουργεί την ανάγκη για συμβιβασμούς ή υποχωρήσεις που είναι ΠΑΝΤΑ εις βάρος των ντόπιων κοινωνιών και των εθνικών κρατών.
Οπου και αν εφαρμόστηκε το πολυπολιτισμικό μοντέλο έστω και με την βια δεν δημιούργησε ολοκληρωμένες κοινωνίες αλλά αναγκαστικές παράλληλες μικρές κοινότητες αφού οι μετανάστες κατέλαβαν συγκεκριμένες περιοχές που εν συνεχεία αποκόπηκαν ακόμα περισσότερο απο τους ντόπιους πληθυσμούς.
Και μεγαλύτερο παράδειγμα είναι οι δυο υπερδυνάμεις Ρωσία και ΗΠΑ.
Η πρώτη με την πτωση του κομμουνισμού και αφού λαοί είχαν ζήσει μαζί για 90 ολόκληρα χρόνια διελύθη σε μικρότερα κρατίδια με βάση αυτά που μπορούν να κρατήσουν εναν λαό ενωμένο.
Εθνικότητα,Θρησκεία,Γλώσσα,Πολιτισμός.
Οι ΗΠΑ επι της ουσίας δεν υφίστανται ως κράτος δεν έχουν τίποτα κοινό απο τα παραπάνω και η μόνη αιτία δατήρησης τους πέρα απο τα σιωνιστικά κεφάλαια και "παιχνίδια" της παγκοσμιοποίησης είναι η ανάγκη των μεταναστών αφού επι της ουσίας Αμερικάνοι δεν υπάρχουν εκτός ελαχίστων Ινδιάνων που γλύτωσαν την γενοκτονία των αποίκων.Δηλαδή με απλά λόγια χωρίς μετανάστες δεν θα υπήρχαν.
Στην Ελλάδα λοιπόν ενας λόγος παραπάνω με τον μικρό πληθυσμό,την υπογεννητικότητα αλλά κυρίως με την ποιότητα των μεταναστών που φυσικά πρόκειται κατά 99% για λαθρομετανάστες που καμία σχέση δεν έχουν ούτε με την δυτική κουλτούρα,τον πολιτισμό και την θρησκεία.
Οι πρώτοι λοιπόν που όχι γιατί δεν θέλουν να ενταχθούν αλλά δεν μπορούν είναι οι ίδιοι.
Βέβαια όταν στενάζει ένας οικονομικός γίγαντας όπως η Γερμανία με τα 100 εκατ. πληθυσμό και εδω βλέπεις έναν ΓΑΠ και την αριστεράντζα να χαριεντίζονται απορείς.
Και απορείς γιατί επι της ουσίας όλες οι προσκλήσεις για αποδοχή στην "διαφορετικότητα" είναι προσκλήσεις της ΕΝΤΑΞΗΣ των ΝΤΟΠΙΩΝ πληθυσμών στην νεα πολυπολιτισμική κατάσταση που κάποιοι θέλουν επιβάλουν και όχι το αντίθετο δηλαδή η ένταξη των λαθρομεταναστών στην ντόπια κοινωνία που όπως είπα και παραπάνω είναι επίσης ΑΔΥΝΑΤΗ.
Και είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα στην ήδη πολυπολιτισμική Γερμανία πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ότι όλο και περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν ότι πάρα πολλοί από τους μετανάστες της χώρας ζουν σε "παράλληλες κοινότητες" δηλαδή χωρίς να έχουν καμία σχεδόν επαφή με τη γερμανική κουλτούρα. Σύμφωνα εξάλλου με δημοσκόπηση του γερμανικού ινστιτούτου "Allansbach" η οποία δημοσιεύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου το 55% των Γερμανών θεωρεί ότι η μετανάστευση έχει περισσότερο οικονομικό και κοινωνικό κόστος παρά όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: