Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Ο "ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ" ΓΑΠ

Δεν μας έφτανε μια αλλά χρειάστηκε και δεύτερη συνέντευξη απο τον πρωθυπουργό για να μας πείσει για το πρόγραμμα και τους αγώνες του.
Αν και η σύνοδος κορυφής της ΕΕ δεν ασχολήθηκε ειδικά με την χώρα μας εντούτοις αποφασίστηκε η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης για τις χώρες που ΘΑ βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο.
Αν και η Ελλάδα σύμφωνα με τις "αγορές" είναι στο χείλος του γκρεμού και χώρες όπως η Ιρλανδία,Ισπανία και Πορτογαλία ετοιμάζονται να την ακολουθήσουν.
Η ΕΕ επικεντρώθηκε στο ΘΑ στέλνοντας το ίδιο μήνυμα που έστειλε και στην Ελλάδα....ΔΝΤ.
Και αυτό είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς γιατί συμβαίνει αφού η λεγόμενη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι είτε επιδερμική σε μικρά και άνευ ουσίας θέματα είτε παντελώς ανύπαρκτη.
Υπαρκτή μόνο όταν ταυτίζονται οι πολιτικές Γαλλίας,Γερμανίας και....ΗΠΑ.
Κατα τα άλλα υπάρχουν οι 25 κομπάρσοι μεταξύ αυτών και η χώρα μας που ως κομπάρσος υφίσταται ηλιθίως για χάριν της ΕΕ των...τραπεζιτών τις συνέπειες των δικών της λαθών αλλά και των σχεδιασμών πέρα του Ατλαντικού.
Ουσιαστικά πρώτη απο όλους την ανυπαρξία της ΕΕ άργησε αλλά κατάλαβε η Γερμανίδα Καγκελάριος με την πρόταση της να καταργηθεί η ψήφος των κρατών-μελών που είναι...άτακτα.
Αυτών δηλαδή που δεν μπορούν να πιάσουν τους οικονομικούς στόχους που θέτει η συνθήκη της Λισσαβώνας.Δηλαδη το 70% των κρατών-μελών.
Σου λεει η Μέρκελ αφου ούτως ή άλλως ο ρόλος σας είναι διακοσμητικός..Τι την θέλετε την ψήφο;
Και εδω είναι που ο "αγωνιστής" ΓΑΠ πάτησε πόδι.
"Είναι απαράδεκτη η πρόταση για αφαίρεση του γενικού δικαιώματος ψήφου κράτους μέλους"
"Δώσαμε μάχη για να στηρίξουμε τη θέση της χώρας μας γιατί η γενική αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου θα σήμαινε ότι δε θα είχαμε πχ, το δικαίωμα να έχουμε λόγο και ψήφο για θέματα ασφάλειας, ή θέματα που αφορούν στην ΚΑΠ, τα νησιά μας, ή την περιφερειακή ανάπτυξη", τόνισε ο πρωθυπουργός.
Και ο αφελής Έλληνας πολίτης ρωτάει...Μήπως τώρα έχουμε δικαίωμα λόγου;
Δικαίωμα ψήφου έχουμε για να στηρίζουμε τις ΗΠΑ ή την Γερμανία αλλά ΠΟΤΕ με αυτό το δικαίωμα στηρίξαμε την Ελλάδα;
Στην ΕΕ ισχύει το δίκιο του ισχυρότερου και όταν μάλιστα οι ισχυροί έχουν απέναντι τους μαριονέτες και προσκυνημένους τότε ούτε τα δικαιώματα ψήφων έχουν σημασία ούτε τίποτα άλλο.
Μήπως...και όχι τώρα με το μνημόνιο αλλά εδω και δεκαετίες εσείς οι πολιτικοί δεν έχετε φροντίσει να κρατήσουμε την ψήφο αλλά η χώρα να είναι εξαρτημένη οικονομικά,αμυντικά,πολιτικά απο την Αγγλία αργότερα τις ΗΠΑ και τελευταία απο την ΕΕ που στην ουσία είναι μια βιτρίνα των Αμερικανοεβραίων γραφειοκρατών-τραπεζιτών;
Παρά όμως τους "αγώνες" του ΓΑΠ η Μέρκελ δηλωσε με νόημα πως "είμαι ευτυχής που το θέμα παραμένει στην ημερήσια διάταξη".Με άλλα λόγια μην νομίζετε πως τέλειωσε τίποτα αντί για ψήφο θα πάρετε τον...πούλο.
Μέχρι και το...Λουξεμβούργο....Τα ακούτε ρε μέχρι και το Λουξεμβούργο μας πήρε στο ψιλό και αφού και αυτό στήριξε την "δημοκρατία" εντός ΕΕ με το να μην στηρίξει την πρόταση...Ο κ.Γιούνκερ θέλοντας να δώσει έμφαση είπε "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ότι το θέμα δεν είναι πλέον στο τραπέζι και έχει σταλεί στις.....ελληνικές καλένδες."
Απο όλα αυτά φαίνεται ότι το στίγμα Παπανδρέου έχει περάσει στην ΕΕ.
Οι αγώνες δικαιώθηκαν....Δεν μας υπολόγιζαν που δεν μας υπολόγιζαν τώρα μας δουλεύουν και απο πάνω.Αλλωστε με τέτοιο πρωθυπουργό που τους στείλαμε σου λένε έτσι έχουν καταντήσει όλοι οι Ελληνες;Τρώγονται και μεταξύ τους ΒΑΡΑΤΕ αλλύπητα.
Ρε όχι νέα μέτρα....Αλλά και ότι οικονομικό μοντέλο θέλουν θα μας επιβάλλουν.
Ηδη η παιδεία μας είναι στα χέρια της Διαμαντοπούλου που επισκέφτηκε τις ΗΠΑ.
Ο πολιτισμός μας στα χέρια του Γερουλάνου που επισκέφτηκε τις ΗΠΑ.
Η άμυνα μας σε κάποια Frontex.
Η πολεμική βιομηχανία μας ανύπαρκτη.
Οσο για την οικονομία μας στην αόρατη ΕΕ και το ορατό ΔΝΤ.
Αν αυτό λέγεται ανεξάρτητο κράτος που θέλει και δικαίωμα ψήφου τότε θα σας έλεγα τι να την κάνετε την ψήφο σας.
Και μέσα σε όλα η δήλωση ΓΑΠ που μας..."τελείωσε".
"Το γεγονός ότι ανέβηκαν τα spreads δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η χώρα μας στην αστάθεια".
Και αναφέρετε στην άνοδο των spreads μετά το εκβιαστικό δίλημμα για πρόωρες εκλογές.
Οχι είμαι ηλίθιος και δεν ξέρω να μιλήσω....
Οχι ότι απο μόνος μου με τέτοιες δηλώσεις υπονομεύω την χώρα μου δίνοντας πάτημα στους τοκογλύφους...Αλλά "ευάλωτη χώρα".
κ.Πρωθυπουργέ δεν είμαστε ευάλωτη χώρα.....Ανόητη χώρα είμαστε που σας ανεχόμαστε και δεν στήνουμε κρεμάλες στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: