Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ;

Σχεδόν στο σύνολο τους οι δημοσκοπήσεις για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας δείχνουν αυτό που μέχρι πριν λίγο καιρό θα ήταν αδιανόητο.
Αν και είναι νωρίς ακόμα αφού οι Έλληνες έχουμε το συνήθειο να καταδικάζουμε αλλά όταν φτάνουμε στην κάλπη να γινόμαστε κοψοχέριδες....
Εντούτοις δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η καταδίκη της μνημονιακής πολιτικής.
Αφού οι υποψήφιοι των κομμάτων που υπερψήφισαν το κατοχικό μνημόνιο δεν συγκεντρώνουν περισσότερο απο 25%.
Οσο για το "αδιανόητο" έγκειται στο γεγονός πως πρώτος φαίνεται να έρχεται ο Δημαράς ένας χαμηλών τόνων πολιτικός που προέρχεται απο αυτό που θα λέγαμε "παλιό ΠΑΣΟΚ" και που ανεξαρτήτως πολιτικής συμφωνίας ή διαφωνίας μαζί του είναι απο τους πολιτικούς που στήριξαν την θέση τους.
Αυτό φαίνεται πως πληρώνει ο Σγουρός ενας κατα γενική ομολογία ικανός αυτοδιοικητικός (απο τους ελάχιστους) που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ που θα έπαιρνε περίπατο την περιφέρεια απέναντι στον Κικίλια.
Ενας Κικίλιας που ολόκληρος ο μηχανισμός της ΝΔ έχει πέσει πανω του μπας και αυξήσει τα ποσοστά του που είναι για...γέλια.Ειδικά αν σκεφτούμε πως το κόμμα του έστω και για...ξεκάρφωμα ψήφισε κατά του μνημονίου.
Με αυτά τα δεδομένα το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται και προσπαθεί με καθε τρόπο να στηρίξει τον....Κικίλια.Οσο τρελλό και αν ακούγεται αφου ελπίζει ότι η δεύτερη Κυριακή αν βρεί Σγουρό και Κικίλια οι Πασοκτζήδες ψηφοφόροι του Δημαρά θα κάνουν το...καθήκον τους.
Σε καθε περίπτωση η ΝΔ φαίνεται ότι έχει ελάχιστες ελπίδες νίκης αν αντίπαλος είναι ο Δημαράς αφού θα συσπειρώσει και πολλούς ψηφοφόρους του Σγουρού στο δεύτερο γύρο.
Ενω πρέπει να λάβουμε και υπόψιν μας την μεγάλη αποχή που θα είναι μεγαλύτερη την δεύτερη Κυριακή.
Αρα δεν είναι τραβηγμένο να πούμε ότι την πρώτη Κυριακή η ΝΔ "στηρίζει" Σγουρό ενω το ΠΑΣΟΚ Κικίλια.
Η αριστερά των Συριζο-αναρχο-κουκουλοφόρων δείχνει να βρίσκει την θέση της στον...πάτο.Η απουσία εναλλακτικών προτάσεων,η πολιτική των "εξεγέρσεων" και η υιοθέτηση του πολυπολιτισμικού μοντέλου ακυρώνει την θετική ενέργεια καταψήφισης του μνημονίου.
Μια ενέργεια που ο Γεωργιάδης συνεχίζει αμετανόητα στην γραμμή Καρατζαφέρη να στηρίζει καταγράφοντας....υποφερτά ποσοστά στηριζόμενος στο χαρτί της λαθρομετανάστευσης.Και είναι ομολογουμένως έξυπνη όσο και αναγκαία επιλογή αφού τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να προσελκύσει τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται.
Βέβαια αυτό απο μόνο του δεν αρκεί για κερδίσει την περιφέρεια όταν μάλιστα αυτό το χαρτί το έχει κάνει γαργάρα μήνες πρίν όταν "μάντρωσε" τον κόσμο στα ξενοδοχεία για να μην γίνουν "Σύριζα" όπως έλεγε.
Αλλωστε είναι φανερό και απο τις δηλώσεις του ότι τον κωλοτούμπα δεν τον ενδιαφέρει η νίκη αλλά η "είσπραξη" των εθνικών ποσοστών ώστε να συνεχίζει να έχει άλλοθι να πανυγηρίζει βλακωδώς και να κερδίζει χρόνο έναντι όσων θέλουν να τον ξεκουμπίσουν απο το κόμμα που κρατά εις γνώσιν του σε "χαμηλές πτήσεις".
Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη άλλωστε έχει υπομονομευθεί εδω και πολλούς μήνες απο τον ίδιο τον πρόεδρο του και ουσιαστικά παρουσιάστηκε σαν λύση ανάγκης μετά τις πόρτες που ο κωλοτούμπας εισέπραξε απο την ΝΔ.
Επίσης εξοργιστικό είναι (αν και δεν έχει σχέση με την Αττική) η άρνηση του κωλοτούμπα να βάλει υποψήφιο στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης όσο και η επίσης άρνηση του στην Κρήτη αφήνοντας την τουρκο-Ντόρα να αλωνίζει ελεύθερη για την....."παράταξη".
Με λίγα λόγια όσο αφορά την περιφέρεια Αττικής δεν βλέπω να υπάρχει υποψήφιος που θα καλύπτει ιδεολογικά,πολιτικά και πρακτικά τους Έλληνες πατριώτες.
Η απουσία που γίνεται ανάγκη λέει Γεωργιάδη...Ομως όσο σκέφτομαι την επομένη ότι ο κωλοτούμπας θα πανηγυρίζει και θα χρησιμοποιεί την ψήφο μου όπως και άλλων για να κάνει "διάλογο" με τα πολιτικά λαμόγια και τα τρωκτικά........
Και είναι η μοναδική φορά που δεν γνωρίζω τι να ψηφίσω αφού η λογική της αποχής δεν με καλύπτει μιας και το εκλογικό δικαίωμα είναι έστω και "κουτσουρεμένο" το μόνο που δεν μας έχουν ακόμα αφαιρέσει και το μόνο που μπορεί (μέσα στο σύστημα) αθροιζόμενο να δώσει μια βροντερή απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: