Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ...ΥΠΟΜΟΝΗ

Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται να βρίσκεται ο Παπακωνσταντίνου αφου οι πολιτικάντικοι ελιγμοί του στο εσωτερικό (εν όψει εκλογών μάλιστα) με το να διαβεβαιώνει πως οι θυσίες πιάνουν τόπο διαψεύδονται απο το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του κράτους που όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του 8μήνου...Το ξαναλέμε του 8μήνου.
Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο 6% του ΑΕΠ με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να πλησιάζουν τα 7,2 δισ. ευρώ.
Από αυτές ποσό ύψους 5,34 δισ. που αφορά σε παλαιότερες οφειλές των νοσοκομείων έχει ήδη ....ρυθμιστεί ενώ τα υπόλοιπα 2,2 δισ. θα επιβαρύνουν το φετινό έλλειμμα.
Δηλαδή κατάφεραν να φεσώσουν επιπλέον 2,2 ευρώ τα νοσοκομεία σε διάστημα 8 μηνών και απλά...ρύθμισαν κάποια παλιά χρέη.
Για μείωση ούτε κουβέντα.
Τα υπόλοιπα χρέη των νοσοκομείων ανέρχονται σε 747 εκ. ευρώ, οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων πλησιάζουν τα 652 εκ. ευρώ, των ΟΤΑ τα 33,5 και των υπολοίπων νομικών προσώπων τα 89,8 εκ. ευρώ ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των..... υπουργείων φθάνουν τα 376 εκ. ευρώ!!!!
Πάντως απο την Eurostat αυτή που συνήθως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρατούν στατιστικά και τα κουνούν επιδεικτικά σε καθε τηλεοπτική εμφάνιση για να αποδείξουν το πόσο...ΦΑΛΗΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κατα περίεργο τρόπο αυτή την φορά ανακοίνωσε τα στοιχεία για το έλλειμμα όλων των χωρών της Ευρωζώνης πλην της Ελλάδας.
Δηλώνοντας ότι για την χώρα μας ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στην Ευρωζώνη θα αποφανθεί στα μέσα Νοεμβρίου..... αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών.
Τι σύμπτωση...........

Δεν υπάρχουν σχόλια: