Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ... ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ

Ως κίνηση "άνευ προηγουμένου" χαρακτηρίζεται από τον τουρκικό Τύπο η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες. Η άφιξη χτες βράδυ του Τούρκου πρωθυπουργού ως επίσημο λόγο έχει τη συμμετοχή του στη διημερίδα που οργανώνει η "Μεσογειακή Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή" στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, αναμφίβολα όμως το πολιτικό μήνυμα έχει στην αιχμή του την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.
Αλλωστε τετ α τετ είχαν οι δυο πρωθυπουργοί χθές βράδυ όπου περιδρόμιασαν.....συγνώμη συνέφαγαν στην "Μεγάλη Βρετάνια".
Ο "πανέξυπνος" πρωθυπουργός μας θα άκουσε σίγουρα την "στεναχώρια" του Ερντογάν για τις παραβιάσεις που όπως δήλωσε δεν θέλει να γίνονται και ο ΓΑΠ με αυτό το ηλίθιο χαμόγελο που συνοδεύεται απο το βλέμμα της αγελάδας θα προσπαθούσε να σκεφτεί τι του έγραψαν για να απαντήσει.
Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό.
Και αν και η Τουρκία γνωρίζει πως το δούναι και λαβείν είναι νόμος στις διπλωματικές σχέσεις εντούτοις ξέρει πως την συγκεκριμένη περίπτωση και θα ζητήσει και θα λάβει.
Και όταν πριν μέρες γράφαμε πως οι υποτιθέμενες παραχωρήσεις της Τουρκίας είναι άλλοθι για την κατοχική κυβέρνηση.
Είναι στάχτη στα μάτια των Ελλήνων επιβεβαιωνόμαστε απο το επίσης χθεσινό άρθρο της "Ζαμάν" και μάλιστα λίγες ώρες πριν πατήσει το ποδάρι του ο "Αττίλας" σε ελληνικό έδαφος.
Τα τουρκικά λοιπόν παπαγαλάκια θέλοντας να "υπενθυμίσουν" τις τουρκικές "υπαναχωρήσεις" αναφέρουν πως
α) η Ελλάδα δεν αναφέρεται πλέον ως "απειλή" στο δόγμα ασφάλειας της Τουρκίας.
(Αλλά το casus belli παραμένει και άλλωστε με τέτοια ελληνική κυβέρνηση...ποια απειλή;)
β) επετράπη η λειτουργία στο Μοναστήρι της Παναγίας του Σουμελά.
(Το λέγαμε ότι μια λειτουργία στο τέρμα του πουθενά πάνω στα ερείπια των ελληνικών πόλεων και ψυχών έγινε μονο και μόνο για να χρησιμοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο)
γ) εφαρμόστηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και επεστράφη η ιδιοκτησία του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο οικουμενικό Πατριαρχείο.
(Θεωρείτε ακόμα και υπαναχώρηση η επιστροφή της περιουσίας του Πατριαρχείου που ήταν αυτονόητη και έγινε μονο μετά απο δικαστικό αγώνα.Αραγε με τις περιουσίες των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Πόλης που εκδιώχθηκαν τι θα γίνει;)
δ) θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα παροχής τουρκικής υπηκοότητας σε μητροπολίτες ξένης υπηκοότητας.
(Εδω θεσμοθετείται η ομηρία του Πατριαρχείου στο διηνεκές)
Και τέλος σημειώνεται στο δημοσίευμα "ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ"αναγνωρίζεται η Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου καθώς και η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης.
(ανεπισήμως)
Αυτά λοιπόν "μας δίνουν" οι Τούρκοι.....Και τι θέλετε κύριοι;
Μα είναι γνωστό.
Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο η οποία θα περιλαμβάνει και ελεύθερη πρόσβαση.....
Συνεννόηση για τις "γκρίζες" περιοχές που περιλαμβάνουν ακόμα και νησιά.
Και λιγο απο...Θράκη ώστε να "προστατέψουν" την επένδυση τους.
Δεν ξέρω για άλλους όμως η ζυγαριά για μένα βαραίνει επικίνδυνα εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων και αν δεν υπήρχε ο ΓΑΠ αλλά ένας ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός θα τους έστελνε ευγενικά.....στο διάολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: