Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Ο "ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ" ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Η έννοια του εθνικισμού διαστρεβλώνεται συστηματικά στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Εθνικιστής είναι αυτός που αγαπά την πατρίδα του και την βάζει πάνω απο όλα,που σέβεται την ιστορία,τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της και που στέκεται αλληλέγγυος στις ανάγκες των απανταχού συμπατριωτών του με κάθε κόστος.
Σαφώς και στην διάρκεια της ιστορίας κάποιοι έχουν κηλιδώσει την έννοια αυτή αλλά ακόμα και σήμερα κάποιοι ανόητοι συνεχίζουν να την διασύρουν είτε μεσω προδοτικών συμβιβασμών είτε με γραφικές παρουσίες ανεγκέφαλων νεαρών που "διαφημίζοντας" ξένες "συνήθειες" ξυπνούν θλιβερές μνήμες στον ελληνισμό.Ομως η πραγματικότητα είναι πως στην πατρίδα μας η λέξη αυτή έχει καταντήσει μια λέξη απαγορευτική.
Μπορείς άνετα να δηλώσεις κομμουνιστής,καπιταλιστής,φιλελευθερος ή σοσιαλιστής ή ακόμα και αναρχικός ανεξάρτητα το τι ιστορική διαδρομή έχει η κάθε λέξη όμως εθνικιστής ποτέ αφού τα ΜΜΕ αλλά και μερικοί εξ υμών έχουν καταφέρει να δώσουν την εικόνα του "μπαμπούλα".
Ακόμα και πολιτικοί με πατριωτικές βάσεις φοβούνται να προφέρουν την λέξη μήπως κακοχαρακτηριστούν απο τους "προοδευτικούς" μεγαλοδημοσιογράφους.
Ο εθνικισμός έχει συνδεθεί με τον ρατσισμό,τον συντηριτισμό και ότι άλλο σκέφτηκαν να του προσάψουν για να τον περιθωριοποιήσουν.Κι όμως είναι σήμερα η μόνη λύση για να ξεχωρίσεις απο τα πρόβατα της παγκοσμιοποίησης,να διατηρήσεις την ταυτότητα σου σε ενα κόσμο που προχωρά με γοργά βήματα προς την δημιουργία ενός παγκόσμιου κράτους δίχως ονόματα,ιστορία,μνήμη,πολιτισμό.Ενα κράτος που κάποιοι αποφασίζουν και εσύ απλά είσαι ένας αριθμός που καταναλώνει.
Κάποιοι θα πούν μα εθνικιστής!!!
Εθνικιστής δεν είναι όποιος το δηλώνει αλλά όποιος αγαπά με πάθος αυτο που λέγεται Ελλάδα.Εθνικιστής δεν είναι "γραμμάτιο επι τη εμφανίσει".Αλλά δυστυχώς και εδω ισχύει ότι ισχύει κατα κόρων στην Ελλάδα...είσαι ότι δηλώσεις.
Ομως σήμερα ποιός νοήμων άνθρωπος πιστεύει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι σοσιαλιστικό κόμμα ή και η ΝΔ ακόμα ένα καθαρά αστικό καπιταλιστικό κόμμα που θέλοντας να πάρει αποστάσεις (για τα μάτια του κόσμου) απο τις πρακτικές του συστήματος (πολέμους,φτώχεια,πείνα) επινόησε το φιλελεύθερος με τα τραγικά αποτελέσματα που όλοι διαπιστώσαμε απο την καταστροφική 5ετή διακυβέρνηση.
Κι όμως το σύστημα το βολεύει η εικόνα του εθνικιστή μισαλλόδοξου,του εθνικιστή γραφικού,του εθνικιστή ναζιστή...Το βολεύει γιατί με αυτό τον τρόπο και την ανάλογη προπαγάνδα ακυρώνει τον γνήσιο πατριωτισμό που είναι πέρα απο ιδεολογίες και κόμματα.
Η Ελλάδα δεν ανήκει κύριοι ουτε στην Δύση ούτε στην Ανατολή ανήκει στο λαό της και πρέπει να πορεύεται ανάλογα που είναι τα συμφεροντα της.
Γιατί για τον πραγματικό εθνικιστή το κόμμα του είναι η Ελλάδα και το σύμβολο του η γαλανόλευκη.
Ας κάνουμε τον κόπο πέρα απο τον αγώνα για την πατρίδα να δούμε και μέσα μας.
Τι μας χωρίζει,τι μας ενώνει και τι μας κρατά "καθηλωμένους".
Γιατί για την καθεστωτική λογική που μας κυβερνά είναι βέβαιο ότι θεωρούν τον εθνικιστή ως "μπαμπούλα" που πρέπει να μένει στη γωνία και να τον χρησιμοποιούν όποτε και όπως θέλουν.
Γιατί για μας πέρα απο την αγωνία μας για το έθνος που πρέπει να μετατραπεί σε σοβαρούς αγώνες απο σοβαρά πρόσωπα δεν έχει κάτι αλλο σημασία.
Οσο για τους εκάστοτε κυβερνώντες..... τουλάχιστον ας φτιάξουν την πατρίδα,ας κοιτάξουν τους Έλληνες γιατί εμείς ξέρουμε ότι αν χρειασθεί θα μείνουμε και δεν θα....αυτοεξοριστούμε ούτε στην Μόσχα,ούτε στο Παρίσι,ούτε στις ΗΠΑ,ούτε στη Σουηδία όπως έκαναν οι "ηγέτες" και οι "εθνάρχες".Πολυ περισσότερο δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ΠΟΤΕ με τον εχθρό όπως έκαναν κάποιοι πρόγονοι "εθνικιστών" κάτω απο την σημαία του δοσιλογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: