Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Ο ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Μετά την παρέμβαση-συνέντευξη του Ελληνοκύπριου Χριστόφορου Πισσαρίδη νομπελίστα Οικονομίας για το 2010 στην "Καθημερινή" και τις προτάσεις που έκανε προς την ελληνική κυβέρνηση οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν....
"Ειδικά δικαστήρια και δρακόντειες ποινές για υψηλόβαθμους πολιτικούς, συνδικαλιστές, δημόσιους λειτουργούς και επιχειρηματίες, που καταχρώνται δημόσιους πόρους, καθώς και αυστηρή τιμωρία των φοροφυγάδων.
Σε ιδιώτες αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια και αεροδρόμια με τριακονταετή αφορολόγητη εκμετάλλευση.
Απελευθέρωση έως το 2015 όλων των αγορών και κλειστών επαγγελμάτων.
Μείωση των άμεσων φόρων στις επιχειρήσεις στο 10% καθώς και σταδιακή μείωση των κρατήσεων κοινωνικής ασφάλισης κατά το ένα τρίτο ως το 2015.
Ανάκληση της απαγόρευσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και αυτονόμηση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από το 2013.
Συνταξιοδότηση και αποκλεισμό από κάθε δημόσια θέση των βουλευτών έπειτα από δωδεκαετή θητεία.
Αναδιοργάνωση του εθνικού συστήματος συλλογικών συμβάσεων εργασίας και συνταξιοδότηση σε ηλικία 63 ετών, με μέσο όρο σύνταξης στο 65% των αποδοχών..."
Ερχεται ένας άλλος βραβευμένος με Νόμπελ οικονομίας το 2000 Τζ.Χάκμαν που με δηλώσεις του στο ΡΙΚ μας είπε όσα λεει η κοινή λογική και όχι η λογική των διάφορων "Παπακωνσταντίνου" που συνεχίζουν να βυθίζουν την χώρα δημιουργώντας νεα χρεη και ξεζουμίζουν τους εργαζομένους.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος διέβλεψε ότι η κρίση θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια και ο βασικός λόγος όπως είπε είναι επειδή όλα τα κράτη έχουν ξοδέψει τεράστια κονδύλια για αναθέρμανση της οικονομίας διευρύνοντας ωστόσο το έλλειμμα τους και τώρα βρίσκονται μπροστά σε αυτό το πρόβλημα.
Δηλαδή με απλά λόγια τα κράτη χρεώνονται για να πληρώσουν παλιά χρέη δημιουργώντας ουσιαστικά έναν φαυλο κύκλο.
Ιδιαίτερα για την Ε.Ε. και τις χώρες της ευρωζώνης η κατάσταση είπε είναι πολύ πιο δύσκολη για τα κράτη με οικονομικά προβλήματα που έχουν χάσει την ανεξαρτησία τους και δεν καθορίζουν πλέον την δική τους νομισματική πολιτική.
Μήπως μας θυμίζει κατι αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: