Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΝΡΗΣΗ

Συνέντευξη "πρόδρομος" της νεας επίσκεψης του στην Αθήνα έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στον "Σκάι" και στον ένα εκ των δυο δημοσιογράφων που έχουν παρευρεθεί σε συνεδριάσεις της Λέσχης Μπιλντεμπεργκ κ.Παπαχελά (ο πρωην ΚΚΕ Τσίμας ο άλλος).
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για εξάλειψη των "συντηρητικών" απόψεων.
Χαρακτηριστικά δεν είχε κανένα πρόβλημα να ομολογήσει τις τουρκικές επιδιώξεις.
Αυτές που οι προσκυνημένοι της Αθήνας κρύβουν απο τον ελληνικό λαο προσπαθώντας να ωραιοποιήσουν καταστάσεις ή απλά κάνοντας το κορόιδο στις καθημερινές τουρκικές προκλήσεις.
Στημένη συνέντευξη με στημένο δημοσιογράφο.....Εναν δημοσιογράφο που ρώτησε (αν είναι δυνατον Έλληνας να ρωτά κατι τέτοιο) "Λέγεται ότι το Αιγαίο έχει πετρέλαιο...Θα ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ με την Ελλάδα για την εκμετάλλευση;".
Και φυσικά η απάντηση ήρθε αυθόρμητη αφού ο Ερντογάν γνωρίζει ότι τα γιουσουφάκια που κυβερνούν την χώρα μας είναι αρκετά....βολικά.
" Δεν βλέπω γιατί να μην υπάρξει συμφωνία στο Αιγαίο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για συνεργασία..." και συνέχισε.....
"Με το φίλο μου τον κ. Παπανδρέου προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων... οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να κάνουν πράξη αυτά που συνιστούν casus belli και θα έλεγα ότι δεν πρέπει να πέφτουμε σε παγίδες που μας στήνουν κάποιοι που θέλουν να πυροδοτήσουν εντάσεις".
Δηλαδή τι μας λέει....Οτι η Τουρκία δεν προτίθεται να άρει το casus belli αλλά η Ελλάδα είναι αυτή που αν θέλει να τα έχει καλά πρέπει να παραιτηθεί μια και καλή απο το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων απο 6 στα 12 μίλια.
Τον δημοσιογράφο τον έπιασε ο....πόνος και ρώτησε και για τις πτήσεις πάνω απο το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά.
Εκεί είναι που ο Ερντογάν θυμήθηκε το παλιό καλό ρόλο που έπαιζαν οι Τούρκοι πολιτικοί ρίχνοντας το φταίξιμο στους στρατιωτικούς αφού υποστήριξε πως
"Εμείς θέλουμε να μη γίνονται καθόλου πτήσεις αλλά το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει μία ‘ευαισθησία’ και εγώ...... στεναχωριέμαι".
Είμαι σίγουρος πως αν στην θέση του Παπαχελά ήταν κάποιος άλλος σίγουρα θα έβαζε τα γέλια αφού ακόμα και αν συνέβαινε κατι τέτοιο οι "εκκαθαριστικές επιχειρήσεις" του Τουρκου πρωθυπουργού που έχουν βάλει στην γωνία τους στρατιωτικούς δείχνει μια τελείως αντίθετη εικόνα εξάρτησης που θέλει να παρουσιάσει.
Εκτός και αν η θέση του είναι έμμεση παραδοχή του ότι δεν μπορεί να ελέγξει τον στρατό της χώρας οπότε είναι και ΑΧΡΗΣΤΟΣ ως συνομιλητής.
Επειδή όμως κατι τέτοιο τουλάχιστον αυτή την περίοδο δεν συμβαίνει στην Τουρκία καλό είναι να μην μας ταΐζει κουτόχορτο.Ας το φυλάξει για το Γιωργάκη που το καταπίνει και αμάσητο.
Μάλιστα ο Ερντογάν παρ όλη την "στεναχώρια" του για τις παραβιάσεις δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στην ελληνική πλευρά λέγοντας "ότι η Ελλάδα είναι αυτή που κάνει πτήσεις μέχρι τη δική μας υφαλοκρηπίδα και εδώ χρειάζεται μία αλληλοκατανόηση".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΛΛΟ Θ`ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;