Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ… Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥΣ.

Οι λέξεις - κλειδιά που επισφραγίζουν την επιβαλλόμενη και από το ΝΑΤΟ δουλοπρέπεια της «ελληνικής» κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική αλητεία είναι συγκεκριμένες:
1. αυστηρή ουδετερότητα ανάμεσα σε συμμάχους.
2. αναζήτηση ειρηνικών λύσεων ανάμεσα σε συμμάχους
3. δεν εκφράζουμε άποψη για τις φιλικές διενέξεις
Ας δούμε τώρα και την απροσχημάτιστη χρήση τους από τον ίδιο το γ.γ του ΝΑΤΟ, απέναντι σε μια κυβέρνηση υποτακτικών και προσκυνημένων πολιτικών:
1. Στάση αυστηρής ουδετερότητας ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα κράτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ όταν ρωτήθηκε αν η Συμμαχία προτίθεται να παρέμβει για την εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες...«Το ΝΑΤΟ ως οργανισμός δεν αναμειγνύεται σε πιθανές διαφορές ανάμεσα σε συμμάχους» τόνισε ο κ. Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και πρόσθεσε ότι «οι σύμμαχοι πρέπει να επιλύουν τέτοια ζητήματα μόνοι τους».
2. Να πως εξηγεί ο κ. Ράσμουσεν την άποψη που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ο οποίος παραδέχθηκε τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά επισήμανε ότι το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί τις πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο παραβιάσεις, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας εξήγησε την βασική αρχή του ΝΑΤΟ «να μην εκφράζει οποιαδήποτε άποψη για τέτοια θέματα και να μην παρεμβαίνει σε παρόμοιες διαφορές».Όταν όμως μια χώρα διαθέτει κυβέρνηση με πυγμή και με διάθεση να ασκήσει υπερήφανη εξωτερική πολιτική, τότε δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από ανάλογες προκλητικές και άκρως προσβλητικές δηλώσεις.Ο υπουργός εθνικής άμυνας λοιπόν κ Ε. Βενιζέλος δε «μάσησε» και έδωσε "πληρωμένη" απάντηση στο θρασύτατο και προκλητικό γ.γ του ΝΑΤΟ.
Ας τον απολαύσουμε: «Αυτό που εμείς θέλουμε είναι η απλούστερη λύση για την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως για τη λειτουργία του FIR Αθηνών και για την προστασία του εναερίου χώρου. Αυτή είναι να εφαρμόζονται οι κοινές πρακτικές όλων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Εάν αποδεχθούμε αυτή τη βάση συνεννόησης, την αναγωγή στις κοινές ΝΑΤΟϊκές και ευρωπαϊκές πρακτικές, όλα θα γίνουν καθαρότερα και ευκολότερα και στη δική μας περιοχή». Με αυτό τον τρόπο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι μοναδική λύση είναι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούν στο Αιγαίο να έχουν καταθέσει προηγουμένως στις ελληνικές αρχές αναλυτικά σχέδια πτήσης, πρακτική που εφαρμόζουν όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.«Είναι πολύ σημαντικό στην περιοχή μας να μην έχουμε πρόσθετες αιτίες έντασης και κρίσης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νέα δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ και το νέο αμυντικό δόγμα θα διευκολύνουν ώστε εδώ να μην έχουμε εντάσεις και κρίσεις, αντιθέτως να έχουμε ένα άλλο κλίμα το οποίο θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα περιφερειακής εμπιστοσύνης και ασφάλειας», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι «ΝΑΤΟϊκές πρακτικές» (που μόλις εκφράστηκαν από τον ίδιο το γ.γ της λυκοσυμμαχίας), και…Η «Νέα Δομή του ΝΑΤΟ και το νέο αμυντικό δόγμα» μέσω και για λογαριασμό των οποίων, το Αιγαίο ήδη διχοτομήθηκε, αναγορεύονται από τον υπουργό της εθνικής άμυνας σε θεματοφύλακες της εθνικής μας αξιοπρέπειας…Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε??? Το λόγο έχουν πλέον οι πράσινοι αυστραλοπίθηκοι που επιμένουν να μην αποχωρίζονται από τα λερωμένα τους χέρια το ψηφοδέλτιο της ντροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: