Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ

Η υπερχρέωση των κομμάτων που θέλουν να....ξεχρεώσουν υποτίθεται την χώρα είναι ένα γνωστό γεγονός.Πολλά έχουν λεχθεί και γραφτεί πανω σε αυτό χωρις όμως κανείς υπεύθυνος απο τα κόμματα να έχει δώσει μια απάντηση στον ελληνικό λαό.
Αφορμή για να επαναφέρουμε το θέμα στάθηκε η υπερψήφιση απο ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ της πρότασης της κυβέρνησης για ΑΥΞΗΣΗ της κρατικής επιχορήγησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές κατά 11 εκατ. ευρώ.
Σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται υπερχρεωμένα στις τράπεζες την ίδια ώρα που απομυζούν τεράστια ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό ως ετήσια επιχορήγηση. Μόνο το 2008 έλαβαν 78,4 εκατομμύρια ευρώ (σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται και η έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη επικοινωνιακών αναγκών λόγω ευροεκλογών) δίχως να υπολογίζονται τα ποσά εκείνα που έφθασαν στα ταμεία τους από φίλους ή μέλη τους.
Τα έσοδα από τα περιβόητα κουπόνια.
Ομως δεν είναι μόνο αυτό αφού τα κόμματα χρησιμοποιούν τα λεφτά των φορολογουμένων (δηλ την επιχορήγηση) ως ενέχυρο προκειμένου να εξασφαλίσουν τραπεζικά δάνεια.
Έτσι η Ν.Δ. έχει ενεχυριάσει επιχορηγήσεις τριών ετών και το ΠΑΣΟΚ τεσσάρων.
Η Ν.Δ. λαμβάνει ΕΤΗΣΙΩΣ περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 22,6 εκατομμύρια ευρώ, το ΚΚΕ περίπου 7 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. περίπου από 5 εκατομμύρια
Για τα δύο "μεγάλα" κόμματα ένα ποσοστό περίπου 10% επί της συνολικής επιχορήγησης απευθύνεται στα ερευνητικά ιδρύματα των δύο μεγάλων κομμάτων για να συνεχίζουν το "λιβάνισμα" των Καραμανλο-Παπανδρέιδων.
Με βάση τους ισολογισμούς των ίδιων των κομμάτων η κρατική επιχορήγηση καλύπτει το 75% των εσόδων της Ν.Δ., το 80% του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και περίπου το ήμισυ του ΚΚΕ, το οποίο στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στις εισφορές των μελών του.
Μιλάμε επι της ουσίας για κόμματα κρατικοδίαιτα που συντηρεί ουσιαστικά ο Ελληνικός λαός με στερήσεις.
Τις υψηλότερες δαπάνες η Ν.Δ. πραγματοποιεί προκειμένου να καλύψει τις δανειακές υποχρεώσεις της (4,4 εκατομμύρια ευρώ). Ακολουθούν οι δαπάνες για προβολή και διαφήμιση (1,16 εκατομμύρια ευρώ) και μετακινήσεις στελεχών (815.000 ευρώ).
Στο ΚΚΕ σημαντικό κομμάτι των αναγκών καλύπτεται από τις οικονομικές εξορμήσεις. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος η τελευταία εξόρμηση "για τις λειτουργικές ανάγκες".... έληξε με μεγάλη επιτυχία. Το πλάνο υπερκαλύφθηκε κατά 126,82%".
Να σημειωθεί ότι για το αν θυμάστε προ ετών "αρχείο του κόμματος" έλαβε ΚΑΙ έξτρα ΚΡΑΤΙΚΗ επιχορήγηση αφού το αρχείο της συμμορίας με όσα βέβαια δεν συμφέρουν να έχουν ήδη καταστραφεί πρέπει να..διασωθεί για να γίνεται η κατάλληλη προπαγάνδα.
Η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πιο σύνθετη στον ΣΥΡΙΖΑ των 11 συνιστωσών. Από τα περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ κρατικής επιχορήγησης τα οποία λαμβάνει ετησίως το κόμμα περίπου το 75% κατευθύνεται στα ταμεία του Συνασπισμού, δηλαδή τις πιο σημαντικής από τις συνιστώσες.
Τα υπόλοιπα, ήτοι ένα εκατομμύριο ευρώ, μοιράζονται οι υπόλοιπες 10 που λειτουργούν ως "εξωκοινοβουλευτική αριστερά" αλλά και ενίοτε ως "ομάδες κρούσης".
Τέλος στον ΛΑΟΣ έχει εφαρμοστεί άλλο σύστημα αφού ως γνωστόν ο κωλοτούμπας στη τσέπη έχει καβούρια και χρήματα βγαίνουν με το σταγονόμετρο.
Υπερηφανεύονται όμως ότι δεν έχουν καμιά δανειακή υποχρέωση, αντιθέτως έχουν πλεονασματικούς λογαριασμούς.
Και πως να μην έχουν άλλωστε όταν το κόμμα εισπράττει μέν τα εκατ. των επιχορηγήσεων και τον οβολό των μελών αλλά τα ίδια τα μέλη καλούνται να πληρώνουν απο την τσέπη τους ακόμα και για γραφική ύλη.
Και δικαίως διεωρωτώνται όταν ΔΕΝ γίνονται προεκλογικές δαπάνες παρά "διαφημιστικές φιλανθρωπίες" του κωλοτούμπα...Που πηγαίνουν όλα αυτά τα εκατ;
Ολος όμως αυτός ο χορός των εκατομμυρίων συνεχίζεται με τον Ελληνικό λαό να πεινάει,να είναι άνεργος,να σκέφτεται να κάνει οικογένεια,να είναι στο έλεος των "νόμιμων" τοκογλύφων,να έχει χάσει την εθνική υπερηφάνεια του από τις συνεχείς υποχωρήσεις και ΑΥΤΟΙ να γελάνε εις βάρος του αφού δεν τους φτάνουν οι "χορηγίες" τα θαλασσοδάνεια αλλά και οι επιχορηγήσεις που εισπράττουν ρουφώντας το αίμα του κοσμάκη με φόρους αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε για 10ετίες έβαζαν και χέρι στα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία για να χορτάσουν την αλητεία και την απληστία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: