Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"

Εκατό και πλέον χρόνια πέρασαν από το θάνατο του Μακεδονομάχου αγωνιστή Παύλου Μελά. Ενός ήρωα, ο οποίος άφησε την γυναίκα του που αγαπούσε με μοναδικό τρόπο και το παιδί του και έτρεξε εκεί που η Πατρίδα μας είχε ανάγκη, εκεί που η Πατρίδα χανόταν. Έτρεξε, γιατί ήξερε ότι αν η Πατρίδα χαθεί δεν υπάρχει μέλλον ούτε για τον ίδιο, ούτε για την οικογένειά του.
Γι’ αυτό το τόσο απλό και συνάμα τόσο σημαντικό, αγωνίστηκε και θυσιάστηκε.Δεν πολέμησε για δόξα, δεν πολέμησε για χρήματα, πολέμησε γι’ αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ξεψυχώντας: «Το Σταυρό να τον δώσεις στη γυναίκα μου, είπε στον συναγωνιστή του, και το τουφέκι, όπως σου είπα, του Μίκη(του γιου του). Και να τους πεις, ότι το καθήκον μου έκαμα».
Χάρις στους ήρωες που γέννησε αυτός ο τόπος σαν τον Παύλο Μελά, ζούμε και αναπνέουμε ελεύθερα.Εμείς όμως σήμερα το μόνο που καταφέραμε είναι να ξεπουλάμε την Μακεδονία μας, την Ιστορία μας, την Πίστη μας, τις Αξίες μας και μαζί τους και ολόκληρη την Πατρίδα μας.Ας ελπίσουμε ότι αυτό που πέτυχε τότε «με τη σπίθα που άναψε στον καθένα, πολλοί, που ήταν τυφλοί ως τότε, είδαν» να το πετύχει και σήμερα στις τυφλωμένες καρδιές μας.
Γραφείο Τύπου Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: