Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ "ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ" ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πρώτο θέμα έγιναν στα γνωστά ΜΜΕ οι χθεσινές δήθεν τουρκικές παραχωρήσεις.
Η Τουρκία μόλις μια μέρα πριν εκπνεύσει η διορία εφαρμογής της απόφασης του ΕΔΑΔ στο οποίο είχε προσφύγει το Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχθηκε να επιστρέψει το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου στον νόμιμο κάτοχο του.
Αν και την κατάσταση του κτιρίου μπορούμε όλοι να την φανταστούμε μετά απο 60 χρόνια εγκατάλειψης όταν το 1964 και κατασχέθηκε απο τις τουρκικές αρχές.
Ετυχώς (ορφανοτροφείο γαρ) σήμερα δεν υπάρχουν παιδικές φωνές να γεμίσουν τα δωμάτια που κάποτε φιλοξενούσαν εως και 200 ελληνόπουλα.
Φρόντισε γι αυτό η Τουρκία η οποία σήμερα μπορεί να μετρήσει τα 50 παιδιά μόνο που έχουν απομείνει απο την άλλοτε ζωντανή ελληνική κοινότητα της Πόλης που μάλιστα αναγκάζονταν μέχρι σήμερα να φοιτούν σε ΤΟΥΡΚΙΚΑ και όχι ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΆ σχολεία ή σε ιδιωτικά κολλέγια.
Η δεύτερη τουρκική "παραχώρηση" είναι ότι.... επιτρέπει στους ορθόδοξους ιερείς να είναι...Τούρκοι.
Ετσι εξασφαλίζετε η ύπαρξη αλλά και η ΟΜΗΡΙΑ του Πατριαρχείου στο διηνεκές.
Η Τουρκία προέβη σε δυο κινήσεις τακτικής....Που στην ουσία δεν ενδιαφέρουν καθόλου την ελληνική πλευρά εκτός και αν (μάλλον αυτό συμβαίνει) θα λειτουργήσουν ως άλλοθι του Γιωργάκη για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ παραχωρήσεις.
Την δεδομένη στιγμή η Τουρκία παραχώρησε κατι που δεν της ανήκε και που είναι βέβαιο ότι πέρα απο το τυπικό και νομικό μέρος της υπόθεσης μικρή ουσιαστική σημασία έχει για το Πατριαρχείο και μηδενική για την Ελλάδα.
Γιατί αν ήθελε να προχωρήσει ουσιαστικά θα παρέδιδε την κλειστή σχολή της Χάλκης που έιναι μείζον θέμα για το Πατριαρχείο και όχι ένα εγκαταλελειμμένο ορφανοτροφείο που χρειάζεται και εκατ. ευρώ για να ανακαινιστεί και να χρησιμοποιηθεί ως τι;
Αν ήθελε να κάνει βήματα μπροστά θα ακύρωνε τον εξευτελιστικό νόμο με τον οποίο υποχρεώνει τον εκάστοτε Πατριάρχη να έχει τουρκική υπηκοότητα αλλά και να ελέγχει την λίστα με τους υποψήφιους διαδόχους.
Και αυτά όσο αφορά το Πατριαρχείο αφου η Τουρκία γνωρίζει ότι με τους μόλις 2.000 Ελληνες που έχουν απομείνει στην Πόλη είναι ένα πεδίο υπαναχωρήσεων που πέραν του τυπικού δεν την αγγίζει πλέον καθόλου.
Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στην θέση τους η Ελλάδα τα μόνα που θα αναγνώριζε ως κίνηση καλής θέλησης είναι τρία πράγματα.
1ον.Η διακοπή σχεδιασμών και επιδιώξεων στην Θράκη.
2ον.Η αποχώρηση ΟΛΩΝ των τουρκικών στρατευμάτων απο την Κύπρο.
3ον.Οσο αφορά το Πατριαρχείο.....Η επαναλειτουργία του Ιερού Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας ως χώρος λατρείας όπως άλλωστε αναφέρουν και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Ολα τα υπόλοιπα που γίνονται αλλά και όσα πρόκειται να γίνουν δεν είναι τίποτα άλλο παρά άλλοθι στην κατοχική κυβέρνηση για να κάνει πράξη τα περι ελληνοτουρκικής...λυκοφιλίας που θα περιλαμβάνει σίγουρα την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου αλλά και το εφιαλτικό σενάριο αυτονόμησης της Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: