Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΑΝΤΩΝΗ...ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ....

Πριν τις εκλογές στην ΝΔ δεν κρύβουμε ότι "στηρίξαμε"...που λέει ο λόγος γιατί ούτε σχέση είχαμε με ΑΥΤΗΝ την ΝΔ ούτε και θέλουμε να έχουμε....τον κ.Σαμαρά και ο μοναδικός λόγος ήταν ότι είχε απέναντι του την τουρκο-Ντόρα.
Περιμέναμε όμως έστω σαν μια κρυφή ελπίδα....Εστω ένας τουλάχιστον πολιτικός που πλασάρεται και αυτός ως πατριώτης να έχει τα κότσια να συγκρουστεί με την κομματοκρατία,τα συμφέροντα,τις κομματικές γραμμές,τις λεπτές...ισορροπίες.
Περιμέναμε καταρχάς να ζητήσει συγνώμη απο τον ελληνικό λαό για όσα δεινά επέφεραν στον τόπο αυτοί με τους οποίους συμπορεύτηκε για χρόνια στο συγκεκριμένο κόμμα.
Αντ αυτού με ύφος "καρδιναλίου" ακούσαμε πως "εγω δεν απολογούμε για κανέναν".
Περιμέναμε να καταγγείλει τους κομματικούς μηχανισμούς που καταδίκαζε και πριν την μαχη της διαδοχής,να απορρίψει την οικογενειοκρατία,να αφήσει στην λαϊκή οργή και την δικαστική κρίση τους συνυπεύθυνους για την καταστροφή της χώρας.
Αντ αυτού χρησιμοποίησε τους κομματικούς μηχανισμούς,αποδέχθηκε την οικογενειοκρατία τοποθετώντας τους γνωστούς υποψηφίους και όσο για τους συνυπεύθυνους αφου γι αυτόν όλα σβήνονται με "σφουγγάρι" αποφάσισε να στηρίξει τον άχρηστο Καραμανλή διατηρώντας τις κομματικές ισορροπίες.
Δεν περιμέναμε λοιπόν τίποτα πλέον απο την άνοδο του στην συμπρωτεύουσα..Τίποτα περισσότερο απο ότι βλέπαμε να γίνεται ανάμεσα στα δυο "μεγάλα" κόμματα που πουλάνε επι 35 χρόνια ψεύτικη ελπίδα σε αυτό το λαό και βρίσκουν επιχειρήματα κατηγορώντας ο ένας τον άλλο με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση της εξουσίας.
Της ΔΙΚΗΣ τους εξουσίας και των στενών...των στενότατων υποστηρικτών τους.
"Βαρυσήμαντη" λοιπόν η ομιλία Σαμαρά με όρους..... Αποκάλυψης (τύφλα να χει ο Ιωάννης ο Θεολόγος).
"Τα εφτά ψέμματα....οι εφτά αλήθειες" και τα εφτά κακά της μοίρας του ελληνικού λαού θα έλεγα εγώ.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μπούμε στην σκέψη του προέδρου της ΝΔ.
Κατά τον κ.Σαμαρά ψέμα είναι η χρεοκοπία της κοινωνικής πολιτικής με δανεικά.
Δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό με την διαφορά πως θα ήταν ακριβέστερος αν έλεγε ότι η κοινωνική πολιτική και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια που φυσικά και γινόταν με δανεικά ήταν κοινωνική πολιτική για τους ημέτερους,τα λαμόγια και την καθεστωτική τάξη την οποία και οι δυο υπηρέτησαν και υπηρετούν.
Καμία κοινωνική πολιτική δεν έγινε προς όφελος του λαού πέρα απο τα ψίχουλα που περίσσευαν αφού πρώτα απο κοινού μοίραζαν επιδοτήσεις,θέσεις εργασίας, δημόσια έργα κ.λ.π. στα "δικά μας" παιδιά.
Μονόπλευρη και..βολική (όχι διαφορετική) άποψη έχει ο κ.Σαμαράς και για το πότε υπερχρεώθηκε η Ελλάδα αφού σύμφωνα με αυτόν η δεκαετία του 80 ευθύνεται.Αφού ΟΛΕΣ (αν είναι δυνατόν) οι άλλες κυβερνήσεις προσπάθησαν να μειώσουν το χρέος αλλά δεν τα...κατάφεραν.Και για να στηρίξει τα λεγόμενα του ανέφερε πως για το χρεος της 5ετίας 2004-09 ευθύνονται τα προηγούμενα ελλείμματα.
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα η μεταπολίτευση παρέλαβε χρέος σημερινά 300 εκατ. ευρώ.Μετά απο 30 χρόνια αρπαχτής και βολέματος το ελληνικό κράτος έφθασε να χρωστά 160 δις ευρώ ενω η πενταετία της ΝΔ φόρτωσε άλλα 140 περίπου δις.
Ακόμα όμως και να δεχτούμε ότι πολλά απο αυτά ήταν χρέη παρελθόντων ετών.
Κανείς ΠΟΤΕ το ξαναλέμε ΠΟΤΕ δεν βγήκε απο την άχρηστη κυβέρνηση της ΝΔ ούτε ο ίδιος ο σημερινός αρχηγός της να ενημερώσει τον λαό.
Ενω αντιθέτως βλέπαμε τον Αλογοσκούφη να κάνει ακριβώς το ίδιο με τον Παπακωνσταντίνου δηλαδή να ρεζιλεύει την χώρα στο εξωτερικό με τα γνωστά πλαστά "Σημιτικά" στοιχεία που προσκόμιζε με μεγάλη ευκολία στους Φράγκους με αποτέλεσμα όλοι σήμερα να μας θεωρούν λαό απατεώνων και εσωτερικά περηφανευόταν ότι είχαμε την μοναδική οικονομία στους 27 που αντέχει την κρίση.
Τα...δανεικά που επεσήμανε ο κ.Σαμαράς πήγαιναν για διορισμούς...αγροφυλάκων,για υπέρογκους μισθούς στην ΕΡΤ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες,στην πολυτελή ζωή βουλευτών,σε ταξίδια με 200 και 300 ακολούθους...Πήγαιναν σε κουμπάρους,ομόλογα και...λίμνες.
Και φυσικό και επόμενο είναι αφου πήγαιναν εκεί που.."έπρεπε" πως να μείνει γρόσι να ξεπληρώσουμε κανένα δάνειο.
Με λίγα λόγια ο κ.Σαμαράς αντί να εμφανιστεί μετανοημένος και αποφασισμένος να καταδικάσει το παρελθόν και να κοιτάξει το μέλλον.Εχοντας δίπλα του τον καταστροφέα πλην όμως κουρασμένο και....υπέρβαρο Καραμανλή προτίμησε την μισή αλήθεια η οποία όμως σύμφωνα και με την ψυχολογία φτιάχνει και τα ποιο πιστευτά ψέματα.
Απο κει και πέρα οι "επτα αλήθειες" δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα συνηθισμένο αντιπολιτευτικό ευχολόγιο που έχουμε ξανακούσει εκατοντάδες φορές.
Μιλάει για μείωση της φορολογίας....ΟΟΟΟΟΤΑΝ βγούμε απο το μνημόνιο.
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΟΟΟΟΤΑΝ μπορέσουμε...Αραγε με τα σαφαλιστικά ταμεία που πάνε για λουκέτο που θα βρεί λεφτά αν μειώσει και τις εισφορές;
Εκει που του βγάζουμε όμως το καπέλο σε...πρωτοτυπία είναι στο "άύξηση της ανταγωνιστικότητας και πάταξη της γραφειοκρατίας".
Αλήθεια πόσοι υποψήφιοι πρωθυπουργοί...αρχηγοί κομμάτων κ.λ.π. έχουν πει το ίδιο πράγμα τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει το μέτρημα.
Οσο για τις υπόλοιπες προτάσεις..."Προτεραιότητα στην εξωστρέφεια"..
Δηλάδη τι κάνεις...Αντώνη...κουκιά σπέρνω....
Και για το τέλος φύλαγε το καλύτερο.
"Κλαδικες στρατηγικές σε όλους τους τομείς που η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα"
Τωρα τι είναι αυτό θα σας γελάσω αλλά είμαι σίγουρος ότι αν πάει και το πεί αυτό σε κανέναν άνεργο ή κανένα κάτοικο ή έμπορο του κέντρου της Αθήνας θα φάει όχι μόνο το παπούτσι που έφαγε ο George αλλά θα έχει και ποδάρι μέσα.
Οσο για αυτούς που θα σπεύσουν να χειροκροτήσουν το νέο τους....εθνάρχη.
Ενα έχουμε να πούμε ηρεμία παιδιά γιατί η πολλή.....ΝΔ βλάπτει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΗΣ ΚΡΥΦΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ