Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ Ο "ΖΟΡΡΟ"

Οπως δημοσιεύετε σήμερα στον τύπο ποινική δίωξη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για απιστία ασκήθηκε σε βάρος του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Η υπόθεση αφορά τις απευθείας αναθέσεις σε τουριστικά γραφεία για την μεταφορά των μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα η ειρωνεία είναι πως η όλη διαδικασία κινήθηκε ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2006 ο τότε υποψήφιος νομάρχης με το χρίσμα του ΛΑΟΣ Δημήτρης Τσιπίδης.
Μετά την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε ασκήθηκε τότε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του νομάρχη και του τότε αντινομάρχη Γιώργο Τσαμασλή.
Με το τωρινό βούλευμα κρλιθηκε ότι όχι μόνο υπάρχει απιστία αλλά και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Στο πόρισμα καταλογίζονται στο νομάρχη όχι μόνον τα διαδικαστικά των απευθείας αναθέσεων μεταφοράς προσωπικού αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις που είχαν συμφωνηθεί με τα τουριστικά γραφεία.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι :
Ανατέθηκαν το 2006 εννέα δρομολόγια με επιτρεπόμενη ημερήσια δαπάνη 857 ευρώ η οποία τελικά "έφτασε" στην τιμή των 2. 795 ευρώ.
Ενω την ίδια χρονιά με μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια δαπάνη 262 ευρώ ανέθεσε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης μία αστική περιοχή στην οποία οι μαθητές μπορούν να μετακινηθούν μόνοι τους καταβάλλοντας μάλιστα το μισό του αστικού εισιτηρίου!!!
Εναντι ποσού 2. 000 ευρώ ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: