Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Οπισθεν ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση στο θέμα του πλαφόν της βενζίνης.
Η πρωτοβουλία της για "προστασία" των καταναλωτών προσέκρουσε στην "λογική" της "αγοράς" αλλά και στο χαράτσι-φόρο που η ίδια επέβαλε στα καύσιμα.
Ακόμα μια προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού με δήθεν μέτρο που θα περιόριζε την αισχροκέρδεια.
Μια αισχροκέρδεια όμως που η ίδια η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να χτυπήσει αφού δεν είναι μόνο τα καύσιμα αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων με τις τιμές απο τρόφιμα εως....μανταλάκια να έχουν πάρει τον ανήφορο.
Στην περίπτωση των καυσίμων όμως υπάρχει και το εξής εξοργιστικό με την κυβέρνηση δήθεν να κόπτεται για τις τιμές ενω η ίδια να είναι υπεύθυνη που ο "μαύρος χρυσός" κοντεύει να στοιχίζει όσο και ο πραγματικός.
Αφού απο το 1,50 ευρώ περίπου που είναι η σημερινή τιμή του λίτρου της βενζίνης τα 70 λεπτά είναι ΦΟΡΟΣ.
Εχουμε φτάσει δηλαδή στο σημείο μετά την "Σοβιετία" που εφαρμόζεται για τις επιχειρήσεις με το να πληρώνουν 45% φόρο δηλαδή επι της ουσίας στην επιχείρηση του ο καθε ένας να εχει με το έτσι θέλω ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ το κράτος.Την ίδια τακτική να εφαρμόζεται και στην εμπορία καυσίμων.
Βέβαια εδω τα πράγματα διαφέρουν λίγο εως πάρα πολύ θα έλεγα....
Και αυτό γιατί οι δηλώσεις Ρόβλια "προστατεύτηκε ο καταναλωτής"....Μόνο για γιαούρτια είναι ή παπούτσια λόγο και των ημερών.
Αφού το κυβερνητικό μέτρο του πλαφόν που μας "προστάτευσε" για 24 ώρες...
Εξαγγέλθηκε και "εφαρμόστηκε" μόνο στην περίπτωση τνω βενζινοπολών με τις εικόνες επαγγελματιών να σύρονται στα αυτόφωρα.
Η κατοχική όμως κυβέρνηση δεν είχε τα "άντερα" να χτυπήσει τους πραγματικούς κερδοσκόπους που αύξησαν την τιμή μέσα σε μια μέρα με το να ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ και ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΗ το μέτρο ΣΕ ΟΛΕΣ τις φάσεις παραγωγής και διακίνησης των καυσίμων.
Με λίγα λόγια το μέτρο μας "προστάτευσε" το επαναλαμβάνω για 24 ώρες απο τους "κακούς" βενζινοπώλες όμως παράλληλα η "καλή" κυβέρνηση παρέα με τα "καλά" διυλιστήρια συνέχισαν να μην έχουν (ουτε και θα έχουν ποτε) ούτε πλαφόν ούτε και τσίπα αφου συνεχίζουν οι μεν να εισπράττουν τον εξωφρενικό φόρο και οι δε να αυξάνουν τις τιμές και να κερδοσκοπούν ανενόχλητοι.
Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση είναι ανίκανη να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων που σύμφωνα με στοιχεία υπολογίζεται ότι χάνονται έσοδα 2 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: