Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ....Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ

Απίστευτη είναι η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών πως "ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 110 δισ. ευρώ δεν επαρκεί για να αντισταθμίσει τις συνέπειες από τον αποκλεισμό της χώρας από τις διεθνείς αγορές"
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.
Στην πραγματικότητα ο υπουργός δεν είπε κατι που οι πολλοί Έλληνες γνώστες και μη οικονομικών φωνάζουν πριν ακόμα ψηφιστεί το μνημόνιο αφού γνώριζαν ότι με χρέος που ξεπερνά τα 700 δις αν προσθέσουμε και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων και με ένα μνημόνιο που υπογράφηκε και προβλέπει ΑΥΞΗΣΗ του χρεους ως στα 400 δις απο 300 που είναι σήμερα τα επόμενα 2-4 χρόνια.
Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ καμία περίπτωση ο Ελληνικός λαος να σηκώσει κεφάλι αφού θα αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και τους υπέρογκους τόκους των συγκεκριμένων δανείων πόσο μάλλον να εξοφλήσει τα ίδια τα δάνεια.
Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε παρόλα αυτά γι’ άλλη μια φορά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους σημειώνοντας πως μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν -ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΧΙ για την Ελλάδα αλλά.... καταστροφική για την ευρωζώνη.
"Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση. Θα υπάρξουν πολύ ευρύτερες συνέπειες για τη ζώνη του ευρώ αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους".
"Σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών κανένας επενδυτής δεν θα θέλει να επενδύσει σε άλλες περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης ανάφερε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε την ουσιαστική διάλυση της ενότητας της ευρωζώνης".
Αυτή είναι λοιπόν η πραγματικότητα πως η Ελλάδα είναι ένα οικονομικό (μεταξύ άλλων) πείραμα και ο λαός της τα πειραματόζωα που θα πρέπει να ξεπεράσουν τα ευρωπαϊκά τέστ ή να πεθάνουν στην προσπάθεια.
Αυτό που φωνάζαμε μήνες τώρα έρχεται να επιβεβαιώσει και στέλεχος του ίδιου του κυβερνήτη της χώρας δηλαδή του ΔΝΤ που δήλωσε πως "κανένας δεν θα ωφεληθεί από μια χρεοκοπία της Ελλάδας".
Και φυσικό είναι αυτό αφού η χρεοκοπία ήταν μόνο το άλλοθι για να βάλουν τον ελληνικό λαο στον "γύψο".Γιατί σε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία και το ευρώ θα δεχόταν ισχυρότατο πλήγμα με πρώτους χαμένους Γερμανούς και Γάλλους αλλά και τα διεθνή λαμόγια δεν θα έπαιρναν φράγκο.
Ενω τώρα υπάρχει ένας λαός-πειραματόζωο των "αγορών" με στόχο την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών και των τραπεζών μεσα απο την επιστροφή σε "μεσαιωνικού" τύπου εργαζόμενους που θα εργάζονται για ενα κομμάτι ψωμί χωρις καμια ελπίδα για το αύριο παντελώς εξαρτώμενοι απο τα πολιτικά και οικονομικά καθίκια.Και μια "αγελάδα" η χώρα μας που θα αρμέγεται κανονικά όποτε αυτοί το αποφασίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: