Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ....

Ζήτησε και τα ρέστα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ και επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για την.... ανεπαρκή ανάπτυξη στην χώρα του.
Αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση στην ΠΓΔΜ ο Ιβάνοφ είπε ότι η χώρα του έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση των κινδύνων για την υγεία στην επέκταση της εκπαίδευσης και στην βελτίωση του περιβάλλοντος, ωστόσο σε τομείς όπως η φτώχεια και η εταιρική σχέση ανάπτυξης η πρόοδος που σημειώθηκε σύμφωνα με τον κ. Ιβάνοφ είναι πολύ μικρή.
Και συνέχισε.... "Υπάρχει εξήγηση γιατί σε αυτούς τους τομείς η πρόοδος είναι ανεπαρκής. Σε πολλούς σε αυτήν την αίθουσα ίσως ακουστεί περίεργο ότι εν μέρει οι λόγοι για την ανεπαρκή ανάπτυξη θα πρέπει να αναζητηθούν στις ενέργειες ενός κράτους-μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δυστυχώς πρέπει να σας πω ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" αντιμετωπίζει εμπόδια στην οικονομική της ανάπτυξη από τον πρώτο γείτονά της".
Και σαφως ο Ιβανόφ αναφέρεται στα "κωλύματα" που προκύπτουν ως προς την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.
Εκείνο βέβαια που ξεχνά είναι πως η "ανόητη" Ελλάς είναι απο τους μεγαλύτερους επενδυτές στο κρατίδιο του.Είναι αυτή που έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 35.000 θέσεις εργασίας όταν στην χώρα μας οι άνεργοι ξεπερνούν τους 600.000.
Και δεν μιλάμε μόνο για τις τράπεζες που πρώτες έτρεξαν να δημιουργήσουν τα υποκαταστήματα τους αλλά και ελληνικές επιχειρήσεις.
Για να μην πούμε για κάποιους "ελληναράδες" που κάνουν...τουρισμό...που περνούν τα σύνορα για να κάνουν "κατάθεση" στα καζίνο...ακόμα και για να βάλουν βενζίνη.
Ομως πέρα απο όλα αυτά η θέση του σκοπιανού προέδρου είναι κατανοητή αφού όλα αυτά δεν συγκρίνονται με τα ευρωπαικά-εβραικά πακέτα που θα εισρεύσουν όταν και αν μπεί στην ΕΕ αφού μέχρι στιγμής την βγάζουν μονο με αμερικάνικα και ελληνικά.
Εμείς εκείνο που βλέπουμε είναι ότι το όνομα έχει ξεπουληθεί.
Ο κατοχικός πρωθυπουργός το έχει αποδεχτεί και περιμένει την κατάλληλη ώρα ώστε να το "ξεφουρνίσει" στον ελληνικό λαό.
Το ίδιο και ο Σαμαράς που κατά την συνέντευξη του στην ΔΕΘ και σε ερώτηση δημοσιογράφου απέφυγε να δηλώσει κάθετα πως δεν αποδέχεται ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ όνομα που θα έχει τον όρο "Μακεδονία".
Αλλά δεν αποδέχεται κατα δήλωση του το "Μακεδονία του Βαρδάρη" ενω άφησε να εννοηθεί πως θα...τοποθετηθεί μελλοντικά στην οποιαδήποτε νεα πρόταση ονόματος που θα προκύψει.
Μια στάση αμφιλεγόμενη αφου οι επιδιώξεις των ψευτο-μακεδόνων είναι γνωστές και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν.
Γιατί εαν γίνει αυτό με μια οικονομία που δεν μπορεί ΠΟΤΕ να είναι αυτάρκεις...Ενα στρατό που εξαρτάται εξ ολοκλήρου απο τις ΗΠΑ και τελευταία την Τουρκία....Με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να δηλώνουν Αλβανοί....
Με όλα αυτά τα δεδομένα αν χάσουν το "Μακεδονία" που τους εξασφαλίζει μια ΨΕΥΤΙΚΗ συνοχή αλλά τουλάχιστον συνοχή τότε θα βαρέσουν διάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: