Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΣΟ ΨΕΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ......

"Ελληνοτουρκική" φιλία....μια λέξη που ακούγεται ωραία όμως απέχει κατα πολύ απο την πραγματικότητα.
Και αυτό δεν είναι μισαλλοδοξία αλλά μια διαπίστωση που βγαίνει απο την ίδια την ιστορία....που την "φωνάζουν" οι χιλιάδες πεσόντες στα πεδία της τιμής,την φωνάζουν τα εκατ. σφαγιασθέντων και εκτοπισμένων.
Είναι μια διαπίστωση για όσους νεοέλληνες αγνοούν ή ακόμα και χλευάζουν την ιστορία μας σαν κατι ξένο που ποτέ δεν συνέβη ή που έχουμε την υποχρέωση να διαγράψουμε.
Ολοι αυτοί μπορούν να δουν την ελληνοτουρκική "φιλία" να ανθίζει σε όλο της το μεγαλείο ακόμα και σήμερα.Αρκεί να δει τα υπολλοίματα της άλλοτε εύρωστης κοινότητας της Πόλης,τον υπο ομηρία Οικουμενικό Πατριάρχη,την επιθετική πολιτική στο Αιγαίο,τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ιμβρου και της Τενέδου καθώς και την τουρκική "φιλία" σε όλο της το μεγαλείο στην Θράκη για την οποία φροντίζει το Τουρκικό προξενείο απο κοινού με την ΜΙΤ.
Ακόμα και στην Κύπρο μας που κάποιοι έχουν όπως δείχνουν τα πράγματα αποδεχθεί την "συγκατοίκηση" με τους εποίκους εξ Ανατολίας του οποίους ονομάζουν Τουρκο "κύπριους" η τακτική και η αντιμετώπιση αυτής της φιλίας είναι πανομοιότυπη.
Χθές στο όνομα προφανώς αυτής της φιλίας έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ατατούρκ από το λεγόμενο δήμαρχο της κατεχόμενης Κυθρέας ενώ στα εγκαίνια παρέστη ο "έπαρχος" της κατεχόμενης Λευκωσίας και άλλοι. Μάλιστα τα τουρκο "κυπριακά" ΜΜΕ αναφέρουν ότι με χρηματοδότηση της Τουρκίας κατασκευάζεται δρόμος που θα οδηγεί στις σημαίες-ντροπή της Τουρκίας που βρίσκονται στον Πενταδάκτυλο.
Πρόκειται αναφέρει το δημοσίευμα, για δρόμο μήκους 750 μέτρων που θα ενώνει το κατεχόμενο χωριό Βουνό με τις σημαίες.Τα τελευταία σχέδια των αδελφών μας τουρκο"κύπριων" έρχονται να δέσουν με το κλίμα της εποχής, περί ελληνοτουρκικής "φιλίας" και αδελφού λαού που δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε αλλά πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά μαζί του στην "κοινή" μας πατρίδα.
Αυτά συμβαίνουν στα κατεχόμενα την ίδια στιγμή που στα σχολεία προσπαθούν να αφελληνίσουν την νεολαία μας αλλάζοντας τους την σχολική ύλη. Αυτά κάνουν στα κατεχόμενα εδάφη μας με σκοπό την επίδειξη κατοχής της πατρώας μας γης την ίδια ώρα που στις ελεύθερες περιοχές τις Κύπρου αλλά και την ίδια την πατρίδα μας κάποιοι αλλοι προσπαθούν να μας βάλουν φερετζέ.

1 σχόλιο:

aiolos είπε...

Mπραβο σου.