Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Υποχώρησε τελικά το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και υπέκυψε στους γερμανικούς εκβιασμούς δεχόμενο να παραλάβει τα σε όλους πλέον γνωστά υποβρύχια που γέρνουν.
Χθες το βράδυ οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν η Thyssen Krupp αποδέχθηκε όλες τις αλλαγές που ζήτησε το Πολ. Ναυτικό και η συμφωνία από σήμερα είναι σε ισχύ.
Οι Γερμανοί ως την τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να περάσουν όρο που προέβλεπε αλλαγή των τεχνικών χαρακτηριστικών ώστε να δικαιολογηθεί η κλίση των υποβρυχίων.
Υποστηρίζοντας στην ουσία ότι είναι.....φυσιολογικό.
Να θυμίσουμε εδώ ότι οιΓερμανοί είχαν αναλάβει αντι του ποσού των 3,5 δις να κατασκευάσουν 3 υποβρύχια και να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό άλλων 2.
Για αυτή την....εργασία είχαν ήδη λάβει 2,5 δις ευρώ ενω δεν είχαν πράξει για 5 χρόνια τίποτα απολύτως με αποτέλεσμα να είναι στα δικαστήρια με το ελληνικό δημόσιο.
Ακριβώς την ίδια τακτική του "γερμανικού" εκβιασμού ακολούθησε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους καθώς δήλωσε πως η υπογραφή της σύμβασης ήταν μονόδρομος διαφορετικά η άλλη επιλογή θα ήταν το κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά με αποτέλεσμα 1400 εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο.
Λογική και πολύ "ανθρωπιστική" η εξήγηση Βενιζέλου όμως θα θέλαμε να ρωτήσουμε...
Ετσι θα λειτουργούν τα ναυπηγεία απο δω και πέρα;
Κατω απο τον φόβο της απόλυσης εργαζομένων και του εκβιασμού των Γερμανών ιδιοκτητών;
Και αν αύριο κ.Βενιζέλο σας φέρουν φρεγάτες με....τρύπες τι θα κάνετε;
Πάντως εδω υφίσταται και ένα επιπλέον θέμα αφού σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφηκε το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει επιπλέον 1 δις ευρώ με τα 300 εκατ.να πρέπει να καταβληθούν ως το τέλος του χρόνου.
Με λίγα λόγια ο ελληνικός λαός θα "γονατίσει" το χειμώνα αφού το κόστος της προμήθειας αγγίζει το ποσό το οποίο φιλοδοξεί η κυβέρνηση να μαζέψει από την αύξηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Αφού από τη μια θα μαζέψουν περίπου 1,2 δισ. από το πετρέλαιο και από την άλλη θα πρέπει να δώσουν το 1 δισ. για να ικανοποιηθούν οι γερμανικές ορέξεις και να διατηρήσουν τις θέσεις τους 1400 άνθρωποι.
Φυσικά και δεν τίθεται λόγος ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων αλλά απο την άλλη ουτε τα ναυπηγεία μπορούν να λειτουργούν υπο εκβιασμό επ' αόριστον αλλά ούτε και το σύνολο των πολιτών μπορεί να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για 1400 εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση άλλωστε είναι εκλεγμένη για να φροντίζει για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες....και όχι μια μερίδα αυτών.
Ειδάλλως η άλλη λύση είναι πεθάνουν κάποιοι απο το κρύο στον Εβρο για να συνεχίσουν κάποιοι άλλοι να εργάζονται.
Ομως αυτες είναι οι πιθανότητες που εμφανίζει η κυβέρνηση με την πολιτική της....
Γιατί ούτε οι εργαζόμενοι ξεπούλησαν τα ναυπηγεία,ούτε παράγγειλαν τα ελαττωματικά υποβρύχια.Αυτά τα έκαναν οι πολιτικάντιδες........
Αυτοί που έχουν αναγάγει σε επιστήμη την πολιτική εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συντεχνιών σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: