Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΣ ΕΚΑΝΑΝ "ΒΟΛΤΕΣ" ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ"

Μετά το αστείο της εβδομάδας που μας έκανε όλους να..."διασκεδάσουμε" για να μην πω τίποτα άλλο...Σύμφωνα με την κ.Πελέκη και ορισμένους στην ΝΔ που ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει σκάνδαλο στην υπόθεση Βατοπεδίου...
Αξίζει τον κόπο να ρίξουμε μια ματιά στο άλλο "φαγοπότι" που στήθηκε για μια τουλάχιστον 10ετία αυτό της "Μίζενς".
Τα νούμερα που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα είναι ασύλληπτα αλλά ως εκ θαύματος τα "μεγάλα ψάρια"...κολυμπάνε ελεύθερα αφού κάποιοι και στην συγκεκριμένη περίπτωση φρόντισαν να παραγράψουν τα όποια αδικήματα "δημοκρατικά".
Και οι δυο εξεταστικές (Βατοπέδι-Siemens) δείχνουν πως...ψάχνουν ώστε να απαντήσουν στον ελληνικό λαό που πήγαν τα δις που διακινήθηκαν.
Βέβαια στην πραγματικότητα κανέναν απο τους δυο (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) δεν συμφέρουν οι αποκαλύψεις αφού το "ψάξιμο" μπορεί να οδηγήσει σε πρόσωπα που δεν θα ήθελαν.
Ναι μεν αυτοί που "ψάχνουν" δείχνουν ότι προσπαθούν κατω απο την λαική πίεση που ζητά εδω και μήνες οι κλέφτες να πάνε φυλακή.Αλλά απο την άλλη οι ίδιοι επέτρεψαν ή συμμετείχαν στο αλισβερίσι.
Αρα είτε αποδέχθηκαν την δωροδοκία είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε ήταν απλά ανίκανοι να προστατεύσουν την περιουσία του ελληνικού λαού.
Για τον απλό πολίτη ότι και απο τα τρία να συνέβη το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αφου αυτός καλείται να πληρώσει τα "κερατιάτικα".Οπότε η απόφαση είναι ΕΝΟΧΟΙ.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα...Οσο για την "πολιτική ευθύνη" που έχουν μάθει να ξεφουρνίζουνε καθε φορά που οι κλεψιές και η απάτη ξεχειλίζουν την οργή του κόσμου εμείς την έχουμε γραμμένη.
Ας δούμε λοιπόν απο που ξεκίνησαν τα χρήματα γιατί το που έφτασαν πιθανώς δεν θα το μάθουμε ΠΟΤΕ.
Οπως προείπαμε 3 είναι τα πρόσωπα με τους "φουσκωμένους" λογαριασμούς σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πρόκειται για τους Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλα και Πρόδρομο Μαυρίδη.
Αυτο που μπορούμε να παρατηρήσουμε με μια πρώτη ματιά είναι ότι κανένας δεν είναι πολιτικός....(Αφελής παρατήρηση).
Στους λογαριασμούς βρέθηκαν να μπαινοβγαίνουν εκατομμύρια ευρώ (αλλά και δολάρια, γιεν, δραχμές, στερλίνες, αυστριακά σελίνια και ελβετικά φράγκα).Μάλιστα οι κινήσεις που περιγράφονται φαίνεται να αφορούν ΕΝΑ μόνο τμήμα της διαδρομής του χρήματος αφού παρά την τεράστια...."βόλτα" απο Παρθένοι Νήσοι μέχρι Νησιά Μάρσαλ που αποτελούν ως γνωστό φορολογικούς παραδείσους ούτε η αρχική προέλευση ούτε ο τελικός παραλήπτης των χρημάτων αποκαλύπτονται στην έκθεση.
Οι 31!!! λογαριασμοί του Καράβελα πιστώθηκαν με 50 εκ. ευρώ. και 39 εκ. ευρώ αφορούν σε ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ από λογαριασμό σε λογαριασμό σε ποσά προερχόμενα από ρευστοποίηση επενδύσεων, πώληση ακίνητων και μισθούς.
Παραμένουν αδιερεύνητες συναλλαγές συνολικού ύψους 196 χιλ. ευρώ. Επίσης πιστώθηκαν με 38 εκ. λίρες Βρετανίας, 3,8 εκ. δολάρια και 266 εκ. δραχμές.
Εξ αυτών παραμένουν αδιερεύνητες συναλλαγές ύψους 192 εκ. δραχμών.
Για τον Μαυρίδη και την περίοδο 1998-2008 πιστώθηκαν συνολικά 181 εκ. ευρώ στους λογαριασμούς του. Παραμένουν αδιερεύνητες συναλλαγές 51 χιλ. ευρώ. Ο ίδιος και οι εταιρείες συμφερόντων του, Martha Holdings corp. και Martha Overseas Corp, διατηρούσαν λογαριασμούς σε 11 τράπεζες με σημαντικές κινήσεις πολλές εκ των οποίων ΔΕΝ περιλήφθηκαν στην έρευνα.
Επίσης πιστώθηκαν 62,6 εκ. αυστριακά σελίνια, 1,2 εκ. ελβετικά φράγκα, 11,8 εκ. μάρκα, 180 χιλιάδες λίρες Βρετανίας, 1,6 δις γιεν Ιαπωνίας. 77 εκ. δολάρια και 250 εκ. δραχμές.
Οσο για τον Χριστοφοράκο ΜΟΝΟ στην Ελλάδα εμφανίζεται με 3 λογαριασμούς σε Γενική,Ελληνική και Citibank στους οποίους πιστώθηκαν συνολικά ποσά ύψους 2,8 εκ. ευρώ και 83 εκ. δραχμές στους λογαριασμούς του.
Και αυτά είναι μόνο όσους λογαριασμούς μπόρεσε ή ήθελε να "ανοίξει" η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω δικαστικής συνδρομής.
Τώρα αν κάνετε τον κόπο να αθροίσετε όλα αυτά τα ποσά θα δείτε ότι πρόκειται για ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ τα οποία μετακινήθηκαν απο και προς...."άγνωστη" για τις αρχές κατεύθυνση αλλά πολύ γνωστή για τον Ελληνικό λαό που καλείται να τα πληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: