Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ουτε έναν ούτε δυο αλλά 6 πρώην υπουργούς της ΝΔ καθώς και τον "πάμφτωχο" Αγγέλου που αδυνατεί να πληρώσει την εγγύηση που του επέβαλε το δικαστήριο.Αλλά πανω απο όλους τον ίδιο τον πρωην πρωθυπουργό κατονόμασε η κ. Πελέκη η συμβολαιογράφος η οποία χειρίστηκε τις περισσότερες από τις ανταλλαγές του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου αφού στην πλειοψηφία των συμβολαίων εμφανίζεται το όνομα της.
Η σύζυγος του Βουλγαράκη (όλως τυχαίως) κατέθεσε πως πρόκειται για κεντρική πολιτική απόφαση από τον τότε πρωθυπουργό που μεταβιβάστηκε στους υπουργούς από τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Όταν μάλιστα της ζητήθηκε απο τα μέλη της εξεταστικής να κατονομάσει εκείνη δήλωσε πως οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ήταν οι Θοδωρής Ρουσόπουλος και Γιάννης Αγγέλου και οι υπουργοί οι Ευάγγελος Μπασιάκος, Αλέξανδρος Κοντός, Κώστας Κιλτίδης και Πέτρος Δούκας.
Χαρακτηριστική ήταν δε η ατάκα της "οι άντρες που φοράνε παντελόνια αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω".
Όσον αφορά τον εαυτό της έμαθε προφανώς καλά το "παραμύθι" απο τον σύζυγο και μίλησε ΚΑΙ αυτή για....πολιτική δίωξη αφού είναι σύζυγος πρώην υπουργού.
Προφανώς και η πολιτική ευθύνη-δίωξη είναι "κληρονομική" στην Ελλάδα όπως και οι βουλευτικές καρέκλες εξ ου και η άποψη της κ.Πελέκη.
Πάντως η ίδια αρνήθηκε καθε κατηγορία για τον εαυτό της λέγοντας πως δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ!!!
Βέβαια εδω δυο πράγματα συμβαίνουν ή η κ.Πελέκη εργαζόταν για την..... "ψυχή της μάνας της" ή μας δουλεύει όλους αφού "δίνοντας" τους πολιτικούς εκτός του συζύγου της κοιτάει να βγεί "λάδι".
Γιατί πως εξηγείται το γεγονός ότι η οικογένεια Πελέκη ήταν σχεδόν οι μόνιμοι συμβολαιογράφοι στις ανταλλαγές της Μονής και τι έγινε με τα παραστατικά που είχαν διαρρεύσει και στον τύπο και ανέφεραν για αμοιβές ύψους εως και 300 χιλ ευρώ;
Εξερχόμενη πάντως απο την Εξεταστική και σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους επανέλαβε πως πρόκειται για κυβερνητική απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός και το γραφείο του και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς, η οποία δεν μπορεί να βαραίνει γνωμοδοτικά συμβούλια, την ΚΕΔ, ορκωτούς λογιστές και μία συμβολαιογράφος. "Δεν μπορεί κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και να φταίνε τρίτοι" είπε μεταξύ άλλων.
Και αφού δήλωσε όλα αυτά στο τέλος μας άφησε με το στόμα ανοιχτό αφού εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχει καν σκάνδαλο!!!! μιας και για την ίδια "δεν αποδεικνύεται οικονομική ζημιά του δημοσίου απο τις ανταλλαγές".
Αρα το συμπέρασμα είναι πως ένοχοι μεν οι πρωην κυβερνώντες αλλά για σκάνδαλο που δεν υφίσταται....Δηλαδή άστα να πάνε.....
Τι να πεί μετά ο απλός πολίτης όταν χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει βλέπει να ανταλλάσσεται νεράκι του Θεού με Ολυμπιακά ακίνητα.
Φυσικά και δεν υπάρχει σκάνδαλο...Το νεράκι ήταν "ευλογημένο" ενω τα ακίνητα "κοστολογημένα".Γι αυτό μάλλον και φύγανε χέρι με χέρι.
Η αφελής ερώτηση προς την συμβολαιογράφο που μάλλον δεν έγινε απο την επιτροπή θα έπρεπε να ήταν....Εσεις κυρία μου θα αναταλλάσατε το σπίτι ή τα σπίτια σας (αφού έχετε αρκετά) με μια λίμνη;Δεν το νομίζω......
Και πως είναι δυνατόν ακόμα και να δεχτούμε το "νόμιμο" της ανταλλαγής να υπάρχει "υπεύθυνος" που μπορεί να αποτιμήσει την αξία μιας λίμνης ώστε να είναι ανταλάξιμη με ενα ακίνητο...ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ακίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: