Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΟΣ "ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ" ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ.....

Αν μπορούσαμε να κάνουμε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας αυτός θα ήταν μάλλον αρνητικός.
Μπορεί με την λήξη των υποχρεώσεων μας στους ομίλους το αποτέλεσμα να ήταν 3 νίκες 2 ήττες όμως οι 3 νίκες απο την μια έγιναν εναντίον σαφώς υποδεέστερων αντιπάλων (για να μη πούμε ανύπαρκτων) ενω οι 2 ήττες ήταν αυτές με την μεγαλύτερη σημασία καθώς μας έριξαν στην 3η θέση του ομίλου και έφεραν ως αντίπαλο τον "κακό μας δαίμονα" Ισπανία.
Περισσότερο όμως και απο τις ήττες κακή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι εμφανίσεις καθως η ομάδα δείχνει "μαγκωμένη" αφού ακόμα και με αντιπάλους όπως η Κίνα ή το Πουέρτο Ρίκο η νίκη ήρθε με αγχωτικό τρόπο (φυσικά δεν γίνεται λόγος για την Ακτή Ελεφ. αφού μπασκετικά είναι ανύπαρκτη).
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα μας προέκυψε απο ότι φαίνεται ο μπασκετικός "Χαριστέας" που δεν είναι άλλος απο τον.....Σοφοκλή.
Ιδια ακριβώς περίπτωση αφού ο ποδοσφαιρικός Χαριστέας ως δημόσιος υπάλληλος είχε καπαρώσει μια θέση στην ομάδα και έπαιζε χωρίς κανείς φίλαθλος να καταλαβαίνει τον λόγο.
Πόσες φορές δεν αγανακτήσαμε μπροστά στις τηλεοράσεις με το...σερνόμενο επιθετικό που ο Ρεχάγκελ επέμενε όχι μονο να καλεί στην Εθνική αλλά και να τον χρησιμοποιεί στην βασική ενδεκάδα ακόμα και όταν δεν είχε καν ομάδα.
Οι φίλαθλοι έβριζαν,οι δημοσιογράφοι απορούσαν και ο Χαριστέας εκεί να προκαλεί με τις εμφανίσεις και τον...περίπατο του στο γήπεδο.
Ιδια περίπτωση λοιπόν είναι και ο...Σοφοκλής.
Ισως λίγο διαφορετική......
Μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος δεν είναι ποια το παιδάκι που ήρθε στον ΟΣΦΠ είναι πλεον 25 και στην ηλικία του υπάρχουν δεκάδες φτασμένοι παίκτες.
Μιλάμε για έναν παίκτη υπερβολικά αργό....εξόφθαλμα υπέρβαρο....Με ύψος 2.08 που δεν μπορεί να πηδήξει ούτε εφημερίδα πόσο μάλλον να πάρει ριμπάουντ....Αφαντο αμυντικά αφού οι αντίπαλοι τον περνούν σαν σταματημένο.....Εκνευριστικά άστοχο στις βολές.....Με ανύπαρκτο σουτ απο μέση ή μακρινή απόσταση....Επιρρεπή στο λάθος.
Σαν μην έφταναν όλα αυτά....δεν υπάρχει στατιστική για τελειωμένες επιθέσεις (κατι αντίστοιχο με το βόλεϋ) αλλά αν υπήρχε θα ήταν ο ποιο άχρηστος της διοργάνωσης (και όχι μόνο αυτής) αφού απο τις φορές που θα πάρει την μπάλα δεν μπορεί να τελειώσει ούτε τις μισές επιθέσεις καθώς στις περισσότερες ή θα κοπεί ή θα αστοχήσει ή θα υποπέσει σε λάθος.
Με αποτέλεσμα αντι να προσφέρει να καταστρέφει το επιθετικό παιχνίδι ολόκληρης της ομάδας.
Μπορεί στα 4-5 χρόνια που τον ανεχόμαστε στην Εθνική να έχει κάνει και δυο παιχνίδια καλά (τόσα θυμάμαι) αλλά τον καλό αθλητή τον καταξιώνει η διάρκεια.Κατι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συμβαίνει παρά ακριβώς το αντίθετο.
Κι όμως αυτό τον παίκτη όχι μόνο τον καλούν στην Εθνική αλλά (και εδω είναι το διαφορετικό) απολαμβάνει μια ιδιαίτερη ασυλία απο τους μπασκετικούς δημοσιογράφους.
Ας ελπίσουμε ότι η Εθνική ομάδα θα δείξει απο δω και στο εξής το πραγματικό της πρόσωπο γιατί οι δυνατότητες της δεν είναι αυτές.Οι περισσότεροι παίκτες μας είναι παγκόσμιας κλάσης.Ας ξυπνήσουν λοιπόν και ας κάνουν μια νεα αρχή με την Ισπανία και τότε ο δρόμος για τα μετάλλια θα είναι ανοιχτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: