Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ......

Ισως κάποιοι να περίμεναν μια διαφορετική στάση απο τουλάχιστον ένα κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου.
Περίμεναν και αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βοηθήσουν σε αυτή την δύσκολη κατάσταση όχι την χώρα μιας και το χρήμα το έχουμε ξαναπεί πατρίδα δεν έχει...
Αλλά τους Έλληνες πολίτες-πελάτες τους που χάνουν τις δουλειές τους.
Που δεν μπορούν πλέον λόγο της φορομπηχτικής πολιτικής και της ασυδοσίας εταιρειών και μεσαζόντων να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.
Ο επιχειρηματικός κόσμος (και μιλάμε για τα μεγάλα κεφάλια) συνεχίζει να στηρίζει την ληστρική πολιτική της κατοχικής κυβέρνησης και ταυτόχρονα ενω απολύει κόσμο με το τσουβάλι,μειώνει τα μεροκάματα "βουλγαροποιώντας" τον Έλληνα εργαζόμενο.
Ομως αυτά όσο αφορά την εσωτερική "αγορά".
Γιατί εκτός Ελλάδας και χρήματα έχουν και επενδύσεις κάνουν.
Είναι γνωστή η ιστορία με τα Σκόπια όπου οι "ελληνικές" επιχειρήσεις την ίδια στιγμή που η Μακεδονία μας είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία παρά την κλάψα τους βρίσκουν τα χρήματα και συνεχώς επενδύουν στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Ιδια "φάμπρικα" πάνε να ανοίξουν και στην Αλβανία όπου δεν φτάνει οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που τρέφουμε και το συνάλλαγμα που φεύγει μεσω αυτών για την χώρα τους.
Χθες ο όμιλος MIG ένας απο τους μεγαλύτερους στην χώρα αποφάσισε να επενδύσει στην "φιλική χωρα" όπως είπε ο κ.Βγενόπουλος.
Μετά λοιπόν την....Τουρκία και η Αλβανία απέκτησε και αυτή ένα υπερσύχργονο νοσοκομείο συνολικής επένδυσης 60 εκατ. ευρώ.
Τι είναι θα μου πείτε 60 εκατ. ευρώ....
Τίποτα...οι μεταγραφές μιας Αθηναϊκής ομάδας ή ο βασικός μισθός περίπου 8.900 ΕΛΛΗΝΩΝ για ένα χρόνο.
Βέβαια ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αυτός που το 1990 είχε εκλεγεί με την οικονομική βοήθεια του Μητσοτάκη και της "ηλίθιας" Ελλάδας δεν μπορούσε παρά να εκφράσει την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Αλβανία στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της MIG και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Υγεία Ανδρέας Βγενόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες στον πρωθυπουργό της Αλβανίας και την κυβέρνησή του για τη στήριξη της επένδυσης στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι η Αλβανία αποτελεί μια εξαιρετικά φιλική χώρα για την πραγματοποίηση επενδύσεων.
Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην ελληνική κυβέρνηση για την ενθάρρυνση που δίνει σε επιχειρηματικούς ομίλους για διεθνή επέκταση. Παράλληλα, είπε ότι ο Ομιλος της MIG θεωρεί την Αλβανία ως "δεύτερο σπίτι του".
Χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες για τον "πατριωτισμό" των επιχειρηματιών.Πρέπει όμως να είμαστε παγκόσμιο φαινόμενο όπου οι "επιχειρηματίες"-μεγαλοεργολάβοι όχι μόνο ρήμαξαν μαζί με τους πολιτικούς την χώρα και οδήγησαν στον μεσαίωνα τους Έλληνες εργαζόμενους αλλά επενδύουν και σε χώρες εχθρικά διακείμενες.
Και όσο αφορά τους επιχειρηματίες είπαμε το...χρήμα.
Αλλά πως είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να δίνει τις "ευλογίες" της για επενδύσεις σε ΑΥΤΕΣ τις χώρες και να καλείται απο την άλλη να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου γιατί η "φίλη" Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα μας στο Αιγαίο.
Αλλα και η "φίλη" Αλβανία που εκτός του θέματος των Τσάμιδων που ουδέποτε έχει εγκαταλήψει.Εσχάτως προφανώς επειδή...."λίγδωσε" το άντερο της σήκωσε και αυτή κεφάλι και ζητά ουσιαστικά επαναχάραξη συνόρων στο Ιόνιο.
Οσο για το νέο νοσοκομείο ευχόμαστε καλορίζικο αλλά λυπούμαστε που δεν φτιάχτηκε τουλάχιστον 1 μήνα πριν για να αφήσει εκεί την τελευταία του πνοή ο άτυχος Βορειοηπειρώτης Αριστοτέλης Γκούμας που έπεσε νεκρός απο το κράτος που είναι "φιλικό" και "κατάλληλο για επενδύσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: