Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ" ΜΙΑΣ ΕΙΔΗΣΗΣ

Η πρόθεσή μας φυσικά δεν είναι να καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Ούτε φυσικά επιδιώκουμε την πολιτική αναλγησία απέναντι σε πραγματικούς αγωνιστές που δικαιούνται όχι μόνο πολιτικό άσυλο αλλά και καθολικότερη πολιτική στήριξη από τη χώρα μας στους δημοκρατικούς τους αγώνες.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Επειδή όμως η κυρίαρχη πολιτική και ειδικότερα η πολιτική στάση του υπουργού ΠΡΟΠΟ, δε μας έχει πείσει για το αμερόληπτο της κρίσης του, δικαιούμαστε να διατυπώσουμε ορισμένα μάλλον αυτονόητα ερωτηματικά.
Παρατηρούμε ότι: 1. Ένας ολόκληρος λαός καταδικάζεται σε μόνιμη απόγνωση και απεργία πείνας διαρκείας.Καμία επιτροπή δε συνεδρίασε έκτακτα για να στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα τους πρωταίτιους της δυστυχίας.Για τους Ιρανούς λαθρομετανάστες όμως ο ευαισθητούλης υπουργός μερίμνησε προσωπικά.
2. Καλοστημένο το πανώ… και σε άρτια ορθογραφική απόδοση.Πρόκειται άραγε για λαθρομετανάστες που αφομοιώθηκαν και εμπέδωσαν άπταιστα τα ελληνικά ή κάποιο αόρατο χέρι τους αβαντάρει και τους σπρώχνει σε συγκεκριμένες τακτικές και συμπεριφορές???Αναρωτήθηκε άραγε ο ευαισθητούλης υπουργός για την ταυτότητα αυτού τπριν μεριμνήσει για να χορηγήσει πολιτικό συγχωροχάρτι???
3. Ζητούν λέει πολιτικό άσυλο.Ποιά ήταν η αντιστασιακή τους δράση στο Ιράν για την οποία διώκονται???Ποιος και με ποιο τρόπο την πιστοποίησε???Για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο καιρό να γνωμοδοτήσει η επιτροπή ασύλου και τι ήταν αυτό που ξαφνικά εν μια νυκτί την οδήγησε στη λήψη θετικής απόφασης για την απόδοση πολιτικού ασύλου???
4. Ζητούν λέει «όλα τα δικαιώματά» τους.Αλήθεια ποια είναι αυτά τα δικαιώματα???Από ποιόν τα απαιτούν???Με ποια συνεισφορά εκ μέρους τους θα τα εξασφαλίσουν???Τι έχει να πει γι αυτά τα ερωτήματα ο ευαισθητούλης υπουργός??? Και τέλος…
5. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα των νεοεισερχομένων στο πολιτικό άσυλο απεργών???Που θα μείνουν???Πως θα σιτίζονται???Που θα δουλέψουν???Θα δουλέψουν άραγε ή θα «επενδύσουν» εκεί που επενδύουν τα εκατομύρια ξέμπαρκων λαθρομεταναστών που αλώνουν καθημερινά τη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας???Και με την ευκαιρία – πριν σας αφήσουμε να απολαύσετε την είδηση - αναρωτιόμαστε για το εξής:
Έχει ποτέ κανείς ερευνήσει πως περνούν τη μέρα τους όλι εκείνοι στους οποίους έχει ήδη αποδοθεί πολιτικό άσυλο???Έχει ποτέ ελεγχθεί αν και σε ποιό βαθμό ενέχονται και πόσοι από αυτούς στα εκατοντάδες περιστατικά παραβατικότητας που ταλανίζουν καθημερινά τη ζωή μας???Έχει ανακληθεί το πολιτικό άσυλο από εκείνους που τυχόν συλλαμβάνονται να παρανομούν???Υπάρχει φορέας που ελέγχει και πιστοποιεί την ομαλή και χωρίς παραβατικότητα ένταξή τους στην κοινωνική ζωή αυτού του τόπου???
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΘΝΟΣ" Την χορήγηση πολιτικού ασύλου στους έξι Ιρανούς που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, μετά την σχετική εισήγηση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών Ασύλου.Η εν λόγω επιτροπή ενεργοποιήθηκε εκτάκτως στο πλαίσιο του ΠΔ 81/2009 για να εξετάσει τα αιτήματα των Ιρανών απεργών πείνας.
Η απόφαση για την κατ’ εξαίρεση συνεδρίαση της επιτροπής ελήφθη την περασμένη Παρασκευή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διότι, όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση, ήταν ορατός ο κίνδυνος των μη αναστρέψιμων βλαβών της υγείας των έξι Ιρανών.Δύο από τους έξι Ιρανούς πρόσφυγες βρίσκονταν την περασμένη Παρασκευή στην 34η μέρα απεργίας πείνας και οι άλλοι τέσσερις στη 12η μέρα. Ένας μάλιστα από αυτούς, ο Χαμίντ Σαντεκί, έχει ραμμένο το στόμα του με κλωστή.
Εσταλη απο http://ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: