Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ....ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ...ΟΥΣΤ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ

Νεα "Χυλόπιτα" εισπράξαμε ως κράτος αυτή την φορά απο την Τσεχία μέσω του Τσέχου πρωθυπουργού Πετρ Νέτσιας που δήλωσε πως δεν πρόκειται ούτε και η χώρα του να συνεισφέρει στο Μηχανισμό Στήριξης για την Ελλάδα.
Είναι η δεύτερη χώρα μετα την Σλοβακία η οποία επίσημα αρνείται να βοηθήσει.
Και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία αφού ακόμα και κράτη όπως η Γερμανία που έχουν υποσχεθεί βοήθεια βλέπουν αρκετές επιφυλάξεις στο εσωτερικό τους απο κόμματα και πολίτες που αρνούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να διασωθούν οι τραπεζίτες,τα τρωκτικά και τα πολιτικά λαμόγια της Ελλάδας.
Γιατί ας μην γελιόμαστε περι αυτού πρόκειται.Ο απλός λαός θα συνεχίσει όπως αγωνίζονταν πάντα για τον επιούσιο και αυτοί θα συνεχίσουν να φαρδαίνουν κώλους και να λένε "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα".
Παρόλα αυτά ο "τύπος" έσπευσε να πανηγυρίσει στους ιθαγενείς την συνάντηση του Βέλγου υπουργού Εξωτερικών Στέβεν Βανάκερε με τον Δρούτσα (αλήθεια αυτός ώς ΤΙ είναι στην κυβέρνηση κανείς δεν έχει καταλάβει).Προφανώς ξεκουράζει τον πρωθυπουργό όταν κάνει kayak,κολύμβηση και άλλα αθλήματα που βοηθούν την ελληνική οικονομία και την εξωτερική πολιτική.
Ισχύς εν τη ενώσει και....διεύρυνση ήταν οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο Βέλγος υπουργός.
Τώρα για ποια διεύρυνση μπορούμε να μιλάμε σε μια ανύπαρκτη Ευρωπαική Ενωση τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά αλλά και στρατιωτικά...το έχουμε αναλύσει παλιότερα και δεν θα μπούμε στην διαδικασία.
Το ποιά κοινα συμφέροντα μπορούν να έχουν 27 χώρες επίσης δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε άλλωστε είναι και αυτονόητο.
Ομως ο κ.Δρούτσας απτόητος συνέχισε στην συνάντηση να χασκογελάει αντιλαμβανόμενος προφανώς και τον διακοσμητικό του ρόλο αλλά και την όλη βλακεία της συζήτησης αλλά θα μου πείτε υπάλληλος είναι και αυτός.
Αλλά είναι λίγο ως πολύ γελοίο να έχεις απέναντι σου ως συνομιλητή για "διεύρυνση",για "ένωση" και "ισχύ" τον υπουργό ενος κράτους που υπάρχει μόνο και μόνο απο συμφωνία.
Είναι αστείο να μιλά για "ένωση" ο υπουργός ενός κράτους που πριν τρια χρόνια μέρος της πρωτεύουσας του και ίσως ακολουθήσει και η υπόλοιπη χώρα αυτονομήθηκε.
Με τους Ολλανδόφωνους Φλαμανδούς να κυρήσουν την περιφέρεια των Βρυξελλών αυτόνομη και τα Γαλλόφωνα κόμματα να αποχωρούν απο το κοινοβούλιο.
Εκτός και αν ο Δρούτσας έχει να λάβει...μαθήματα απο την Βελγική "ένωση" και "ισχύ" και μας το κρατάει κρυφό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού ηττήθηκαν σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν, ενώ αλληλομισιούνται επίσης. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι ανοϊκοί για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply