Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

ΔΕΗ...."ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ....."

Παρά τις διαβεβαιώσεις περι του αντιθέτου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να "ανοίξει" και το κεφάλαιο ενέργεια.
Με τις "πλάτες" των "τροικάνων" νοιώθει έτοιμη να συγκρουστεί με το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο της χώρας αυτό της ΓΕΝΟΠ.
Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το "στερνή μου γνώση...." αφού τους "μάγκες" υπαλλήλους με τα λεφτά του δημοσίου,τους "μάγκες" κατά 2,500 ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ της ΔΕΗ που αφου διορίστηκαν το έριξαν στο συνδικαλισμό.Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που τους έμαθε τα κόλπα.
Δεν ξεχνάμε τους πρώην προέδρους συνδικαλισταράδες που ακολούθως "εξελέγησαν" και βουλευτές αγωνιζόμενοι για τα "εργατικά" δικαιώματα.
Βέβαια κανείς δεν είναι υπέρ του ξεπουλήματος της δημόσιας υπηρεσίας αλλά όταν μιλάμε για ΑΥΤΗΝ την ΔΕΗ με τους χιλιάδες υπεράριθμους με τους προκλητικούς μισθούς των 300 χιλ ευρώ κομματικά διορισμένων διοικητών και σαβουρο-συμβούλων.
Με την ανύπαρκτη τεχνολογία που η ΔΕΗ όφειλε εδω και δεκαετίες να επενδύσει.
Αλλά πανω απο όλα με τα τιμολόγια "νταβατζή" που εισπράττει....αυτό είναι άλλο.Γιατί δεν μιλάμε μόνο για δημόσια περιουσία αλλά και για "φωλιά" κομματόσκυλων και τεμπέληδων.
Φυσικά και αυτούς όπως γινόταν για δεκαετίες τους πληρώνει ο απλός κοσμάκης που εργάζεται 8 και 10 και 12 ώρες για να πάρει 500-600 ευρώ και να πληρώσει τα 200 στην ΔΕΗ ώστε να συντηρείται το κωλοχανείο μαζί με το έτερο κωλοχανείο της ΕΡΤ.
Απο την άλλη όμως είναι δημόσια περιουσία.......
Ενα πραγματικό παράδειγμα.Πρίν μερικούς μήνες ήρθαν στο σπίτι μου να κάνουν καταμέτρηση (σημ. μονοκατοικία) δεν τους είχα δει για περίπου ένα χρόνο.
Με την ευκαιρία τους έδειξα το ρολόι απο το οποίο είχε διαλυθεί λόγο πολυκαιρίας το κουτί και τους ζήτησα να το αλλάξουμε για λόγους ασφαλείας επειδή το ρολόι είναι εξωτερικό και με μια βροχή ίσως προκληθεί βραχυκύκλωμα (το λιγότερο).
Η απάντηση του υπάλληλου;
"Θα το σημειώσω αλλά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα....φτιάξτο πρόχειρα".
Τελικά ο υπάλληλος επιβεβαιώθηκε αφού εχουν περάσει 6 μήνες και κανείς δεν εμφανίστηκε.Ομως τους λογαριασμούς τους εισπράττουν.
Οταν λοιπόν μιλάμε για ΑΥΤΗΝ την δημόσια περιουσία λες ρε δε πάτε στο διάολο........
Απο την άλλη έχουμε και την απίθανη υπουργό Μπιρπιλη (ρε που την βρήκατε αυτή) να δηλώνει πως ναι μεν θα γίνει απελευθέρωση της ενέργειας αλλά χωρίς να πουληθούν κομμάτια της ΔΕΗ σε ιδιώτες.
Και λες....Μα πως είναι δυνατόν όταν απο την μια η ΙΔΙΑ και κάποια "γνωστά" συμφέροντα σαμποτάρουν μέχρι στιγμής τα φωτοβολταϊκά που υπάρχουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι ίδιοι λόγο "καλής γειτονίας" αρνούνται να επενδύσουν στην αιολική ενέργεια και να ΓΕΜΙΣΟΥΝ τα νησιά ανεμογεννήτριες εξασφαλίζοντας ΔΩΡΕΑΝ ενέργεια αλλά εγκαθιστώντας και "κατοίκους" σε εκατοντάδες ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου.
Οι ίδιοι ευθύνονται για την τεχνολογική καθυστέρηση της εταιρείας που χρησιμοποιεί ακόμα λιγνίτη με αποτέλεσμα εμείς να πληρώνουμε την ΔΕΗ και η ΔΕΗ τα πρόστιμα στην ΕΕ.
Ακόμα και ο Δήμος Κοζάνης το 2009 δεν άντεξε το....ντουμάνι και έβαλε πρόστιμο 100 χιλ.ευρώ.
Και έρχεται τώρα η.....Μπιρπιλή και μας λέει ότι δεν θα πουληθούν κομμάτια σε ιδιώτες....δηλαδή αν κάποιος θέλει να επενδύσει αφου τους ξεκόβετε ΟΛΑ τα παραπάνω σε ΤΙ θα επενδύσει;
Μήπως θα φτιάξει δικό του δίκτυο;Αν είναι ποτέ δυνατόν......
Η λύση σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει θα ήταν μια σύμπραξη ιδιωτών και δημοσίου με την δημιουργία μιας σύγχρονης εταιρείας.Ελα όμως που απο την μια οι επιχειρηματίες έχουν μάθει απο τους πολιτικάντιδες την αρπαχτή....Οι πολιτικοί θέλουν ή να την ξεπουλήσουν ή να την διατηρήσουν στο μέτρο του δυνατού ως εργαλείο πίεσης και ρουσφετολογικής λογικής...Ενω οι εργατοπατέρες που "καίγονται" για το δημόσιο συμφέρον φοβούνται μήπως χάσουν την καρέκλα και την εξουσία του....διακόπτη ώστε να εκβιάζουν κυβερνήσεις,επιχειρήσεις και πολίτες και να εξασφαλίζουν τα κεκτημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: