Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ...."ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ"

Θυμόμαστε ανάμεσα στα άλλα τον Μάιο τις κραυγές του έτερου προεδρικού φερέφωνου Γεωργιάδη πως με την ψήφιση του κατάπτυστου μνημονίου αποτράπηκε η χρεοκοπία και συμπλήρωνε...
"τα καύσιμα για αεροπλάνα και άρματα δεν επαρκούν....τι θέλατε να κάνουμε....."
Τρείς μήνες λοιπόν μετα την ψήφιση του "πατριωτικού" μνημονίου του αφιερώνουμε το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύει ο "Φιλελευθερος" της Κύπρου και το "Πρώτο Θέμα".
Εξοικονόμηση καυσίμων κατά μεγάλο ποσοστό σε σχέση με πέρσι διέταξε το ΓΕΕΦ. Η εν λόγω οδηγία στάληκε προς όλες τις στρατιωτικές μονάδες από τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Φιλελεύθερος".
Αξιωματικοί και υπεύθυνοι συντήρησης και καυσίμων ενημερώθηκαν ότι επιβάλλεται να γίνουν περικοπές στις διακινήσεις ώστε να επιτευχθεί σημαντική μείωση στην κατανάλωση πετρελαιοειδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» στην εν λόγω οδηγία το ΓΕΕΦ ενημερώνει όλες τις μονάδες ότι μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να επιτευχθεί μείωση στην κατανάλωση καυσίμων κατά 46% σε σχέση με πέρσι.Στη διαταγή, σημειώνεται επίσης ότι με τη συμπλήρωση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία έκδοσης των νέων διαταγών θα γίνει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο οι μονάδες είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου που ετέθη.Οι στρατιωτικές μονάδες με τη σειρά τους, σε μια προσπάθεια να επιτύχουν το στόχο που τέθηκε από το ΓΕΕΦ, ξεκίνησαν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα περικοπών. Όπως ανέφερε στον «Φ» αρμόδια πηγή, το μεγαλύτερο πλήγμα συνεπεία αυτής της διαταγής το έχουν δεχθεί οι μονάδες των τεθωρακισμένων και το μηχανοκίνητο πεζικό.
Οι συγκεκριμένες μονάδες διαθέτουν άρματα μάχης τα οποία καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καυσίμων.Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις περικοπές ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες από τις μονάδες. Όπως πληροφορείται ο «Φ», μηχανοκίνητες μονάδες και τεθωρακισμένων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς το ΓΕΕΦ. Όπως υποστηρίζουν, για να μπορέσουν να επιτύχουν την επιθυμητή μείωση στην κατανάλωση καυσίμων, περιόρισαν τις ασκήσεις συναγερμού, βολές, ενώ διαπιστώνουν σημαντικά προβλήματα για τη λειτουργία των Ειδικών Κέντρων Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) όπου εκπαιδεύονται οι νεοσύλλεκτοι στα άρματα. Θεωρούν ότι, οι μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες μονάδες βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και συντήρησης. Ενδεικτικά αρμόδια πηγή μας ανέφερε ότι, ένα τεθωρακισμένο άρμα T-80 στο πλαίσιο της συντήρησης που γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, όταν το ξεκινούν το άρμα για να διαπιστώσουν ότι δουλεύει κανονικά καταναλώνονται δεκάδες λίτρα καύσιμα. Άρα, σε περίπτωση διακίνησης του άρματος, για σκοπούς εκπαίδευσης, η κατανάλωση είναι πολύ μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: