Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ;

400 νεκροί είναι ο τελικός απολογισμός της επίθεσης μουσουλμάνων σε χριστιανικά χωριά την περασμένη Κυριακή. Το μακελειό κοντά στην πόλη Τζος ήταν το τελευταίο ξέσπασμα βίας μεταξύ αντιμαχόμενων φυλετικών ομάδων και θρησκευτικών κοινοτήτων όπου οι αυτόχθονες Χριστιανοί βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τους "έποικους" μουσουλμάνους.
Ο επικεφαλής της επιτροπής που όρισαν οι αρχές της πολιτείας για να διερευνήσει τη σφαγή, ανακοίνωσε ότι ανακαλύφθηκαν δύο ομαδικοί τάφοι στον έναν είχαν ταφεί 351 πτώματα και στον άλλο 36. Σύμφωνα ωστόσο με τον ίδιο, ο αριθμός των θυμάτων της σφαγής είναι μεγαλύτερος, καθώς κάποιες οικογένειες πήραν τις σορούς των νεκρών συγγενών τους για κανονική ταφή ενώ υπάρχουν και άλλα πτώματα στο νεκροτομείο της πόλης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι μουσουλμάνοι εισέβαλαν σε τέσσερα χωριά την Κυριακή πυροβολώντας στον αέρα και όταν οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους, τους σκότωσαν είτε με σφαίρες είτε με μαχαίρια. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Πλατό ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 93 άτομα ως ύποπτα συμμετοχής στην επίθεση κατά των χριστιανικών χωριών.
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν έθεσε τον στρατό σε κατάσταση συναγερμού για να αποφευχθούν και νέες επιθέσεις.
Τον Ιανουάριο που μας πέρασε περισσότεροι από 300 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη πόλη Τζος σε συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να καούν τεμένη εκκλησίες αλλά και επιχειρήσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις από το 1999 που αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στη χώρα, ανέρχεται σε 10.000.
Ο Τζόναθαν είναι Χριστιανός από τον νότο της χώρας και αντικαθιστά προσωρινά στην εξουσία της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής τον μουσουλμάνο Ουμαρού Γιαρʼ Αντούα, που πάσχει από καρδιακή πάθηση και δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τον προηγούμενο Νοέμβριο.
Με βάση την προφορική συμφωνία στο εσωτερικό του κυβερνώντος Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος ο υποψήφιος για την προεδρία θα εναλλάσσεται μεταξύ του μουσουλμανικού βορρά και του χριστιανικού νότου κάθε δύο θητείες.Μήπως μας θυμίζει κατι αυτό;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ξεκαθαρο σε ολους.
Και ο πιο χαζος της γης μπορει να καταλαβει οτι ΟΤΙ συνδεεται με τον Χριστιανισμο ΕΙΝΑΙ κακο.

Ο στοχος ειναι ο Χριστιανισμος.
Ετσι ειναι φανερο πως η σφαγη στη Νιγηρια δεν ειναι εγκλημα γιατι γινεται κατα των Χριστιανων.

Αν γινοταν για οποιαδηπτε αλλη μεριδα-Χωρα- ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΤΕ ναι ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ.