Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Δύο ή και τρεις περιφέρειες στην Αττική ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο «Υπόλοιπο Αττικής» στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», όπως επιβεβαιώθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε στο γραφείο του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος που είναι και βουλευτής Αττικής, μίλησε ακόμη και για τρεις περιφέρειες. Στην σύσκεψη στην οποία ήταν παρόντες η υφυπουργός Παιδείας Έυη Χριστοφιλοπούλου και οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Ντίνος Βρεττός και Παντελής Ασπραδάκης, πήραν μέρος και ο υπουργός και υφυπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Ντόλιος και Θεοδώρα Τζάκρη.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης επιχειρηματολόγησαν υπέρ των δύο η τριών περιφερειών στην Αττική με τη λογική ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκέντρωση και να δημιουργούμε μια υπερ-περιφέρεια 5 εκ. κατοίκων», αλλά και ότι τα χαρακτηριστικά των τεσσάρων νομαρχιών που αποτελούν την περιφέρεια Αττικής είναι διαφορετικά.
Επιπλέον, σε συνέχεια του σκεπτικού περί περιφερειαρχών – «μικρών πρωθυπουργών», τέθηκε από τον κ. Πάγκαλο, το θέμα των προσώπων που θα διεκδικήσουν μια τέτοια περιφέρεια, καθώς όπως ειπώθηκε ανάγονται εκ των πραγμάτων σε εν δυνάμει νο 2 των κομμάτων τους.Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό στην Αττική θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δύο ισοδύναμες περιφέρειες που θα αποτελούνται η πρώτη από την Δυτική Αθήνα (τμήμα της νομαρχίας Αθήνας), και τις νομαρχίες Πειραιά και Δυτικής Αττικής και η δεύτερη από το υπόλοιπο τμήμα της νομαρχίας Αθήνας και τη νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση οι βουλευτές διαφάνηκε ότι συμφωνούν σε μία υποψηφιότητα του συναδέλφου τους Βασίλη Οικονόμου. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν λάβει και οι τρεις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής, δηλαδή, της Ανατολικής, της Δυτικής και της Βόρειας Αττικής. Δήμοι.
Όσον αφορά τους δήμους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν οι 56 που είναι σήμερα να γίνουν 17.
Εστάλη απο http://www.aftodioikisi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: