Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

"ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ" ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ


Η ομάδα των Αμερικανών πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες, συνελήφθησαν μαζί με δύο Αϊτινούς ενώ επιχειρούσαν να περάσουν με τα παιδιά -ηλικίας δύο έως 12 ετών- στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία. Οι συλληφθέντες είναι μέλη της εκκλησίας των βαπτιστών με έδρα το Αϊντάχο.
Της ομάδας των συλληφθέντων ηγείτο μία γυναίκα, η Σίλσμπι Λόρα Λαβόν, η οποία υποστήριξε ότι αγόρασε πρόσφατα μια έκταση σε παράκτια πόλη της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου σχεδίαζε να κτίσει ορφανοτροφείο για τα παιδιά, τα οποία έχουν χάσει τους γονείς τους στο σεισμό.
Ωστόσο, αϊτινή μη κυβερνητική οργάνωση που φροντίζει τα 33 παιδιά μετά τη σύλληψη των Αμερικανών ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν ακόμα τις οικογένειές τους.
Μιλώντας με τα μεγαλύτερα παιδιά, άνω των επτά ετών, μάθαμε πως οι γονείς τους είναι εν ζωή. Ορισμένα μας έδωσαν διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου δήλωσε η Πατρίσια Βάργκας περιφερειακή διευθύντρια διεθνούς κέντρου κοντά στο Πορτ-ο-Πρενς που αναλαμβάνει την προσωρινή φροντίδα παιδιών που έχουν χάσει τις οικογένειές τους.
Ένα κοριτσάκι, ηλικίας μόλις μερικών μηνών εισήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο γιατί έπασχε από υποσιτισμό, προσέθεσε η ίδια.
Αυτή είναι απαγωγή όχι υιοθεσία δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Αϊτής, αναφέροντας επίσης ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο πάστορες, ένας στην Αϊτή και ένας στην Ατλάντα των ΗΠΑ, μετέδωσε το δίκτυο Sky News.
Η αμερικανική πρεσβεία στο Πορτ-ο-Πρενς έχει επιβεβαιώσει τη σύλληψη των Αμερικανών για παραβίαση της μεταναστευτικής νομοθεσίας της Αϊτής. Οι Αμερικανοί κρατούνται από την αϊτινή αστυνομία ανέφερε η πρεσβεία.Μετά το σεισμό, που άφησε αδιευκρίνιστο αριθμό παιδιών ορφανά, ο πρωθυπουργός της Αϊτής Ζαν Μαξ Μπελρίβ και η UNICEF έχουν καταγγείλει την παράνομη μεταφορά ανηλίκων έξω από τη χώρα.
Αξιωματούχοι της UNICEF στο Πορτ-ο-Πρενς και στην Δομινικανή Δημοκρατία ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν το λαθρεμπόριο παιδιών, αυξάνοντας το επίπεδο της επαγρύπνησης στα σύνορα αλλά και στο αεροδρόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: