Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

"ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ"


Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο και οι Τούρκοι "φίλοι" του Χριστόφια,του Γιωργάκη της Ντόρας και των άλλων παιδιών αντέδρασαν έντονα στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να αποσύρουν ούτε έναν στρατιώτη από την Κύπρο.
Ο Τούρκος διαπραγματευτής με την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς, δήλωσε προκλητικά ότι δεν είναι δυνατόν για την Τουρκία να αποδεχτεί κυρώσεις αναφορικά με την Κύπρο. "Η Τουρκία δεν έχει σχέδιο ούτε πρόθεση να αποσύρει τις δυνάμεις της από το νησί", είπε.
Ενώ προέβη και σε μια βλακώδη και άνευ προηγουμένου σύγκριση ισχυριζόμενος ότι δεν είναι μόνο η Τουρκία που διατηρεί στρατεύματα στο νησί προσθέτοντας ότι και άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμοί πιστεύουν ότι τα στρατεύματά τους συμβάλλουν σε ένα περιβάλλον που αποτρέπει την αιματοχυσία. Δηλαδή στην ουσία εξισώνει τις Ελληνικές δυνάμεις καθώς και την ειρηνευτική παρουσία των κυανόκρανων στο νησί με τις κατοχικές δυνάμεις του Αττίλα.
Μάλιστα δεν δίστασε να αρνηθεί ακόμα και την προοπτική της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας λέγοντας πως. "Η ενταξιακή διαδικασία είναι σημαντική για την Τουρκία αλλά.... δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να θυσιάσουμε την Κύπρο. Η Κύπρος αποτελεί έναν εθνικό στόχο".Στο ίδιο μήκος κύματος και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας που σε ανακοίνωσή του αναφέρει προκλητικά ότι η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου είναι προκατειλημμένη και βασίζεται σε....ψευδή στοιχεία!!!
Σαφώς και οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων είναι για...γέλια αλλά αναπάντεχα μας έρχεται στο μυαλό η σύγκριση αν υποθέσουμε ότι στην θέση των Τούρκων ήταν ο Χριστόφιας ή το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.Δεν ξέρω αλλά μου βγαίνει μια βεβαιότητα ότι όχι μόνο θα υπήρξε(αν υπήρξε) μια χαλαρή αντίδραση αλλά θα έσκυβαν και το κεφάλι στους Ευρωπαίους "φωστήρες" και θα συνέχιζαν την ηλίθια πολιτική στήριξης των Ασιατών στην Ευρώπη.Σημασία έχει και η δήλωση του Ταλάτ που ούτε λίγο ούτε πολύ συνέδεσε το Κυπριακό με την παρουσία του κατοχικού στρατού αφήνοντας να εννοηθεί πως η αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων μπορεί να γίνει μόνο με την λύση του προβλήματος και φυσικά σύμφωνα με τις επιταγές της Άγκυρας θα λέγαμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: