Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


H υπαγωγή της χώρας μας στο οικονομικό ευρωπαϊκό διευθυντήριο είναι γεγονός. Μπορεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης να έλαβε την έγκριση των Βρυξελλών (με τις ανάλογες τροποποιήσεις) όμως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα παίζουν το ρόλο του αφεντικού με συνεχής παρουσία και ελέγχους πράγμα που δείχνει ότι και επίσημα πλέον η Ελληνική Δημοκρατία παραχωρεί οικειοθελώς Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα αφού ο ρόλος της κυβερνήσεως υποβαθμίζεται στην θέση του απλού λογιστή-διαχειριστή.
Το παράδειγμα έσπευσε να αντιγράψει και ο πρωθυπουργός διορίζοντας τεχνοκράτες "υπουργούς" στην θέση των υπουργών δημιουργώντας έναν "ελεγκτικό" μηχανισμό απο άτομα που θα επιβλέπουν την δουλειά του καθε υπουργείου και θα την μεταφέρουν στο πρωθυπουργό. Δεν ξέρουμε αν το...εγχείρημα πετύχει όμως αν πρόκειται για πρόσωπα καταξιωμένα και σχετικά με το αντικείμενο. Τότε γιατί δεν τους διορίζει κανονικούς υπουργούς;Γιατί πρεπει να "τρώμε στη μάπα" τον κ.Πάγκαλο τον...αντιπρόεδρο,την κ.Μπατζελή,τον κ.Παπακωσταντίνου;
Η κυβέρνηση βέβαια έχει να αντιμετωπίσει ακόμα ένα πρόβλημα που προέκυψε απο το "ενδιαφέρον" των Βρυξελλών και την διαχρονική απάτη των Ελληνικών κυβερνήσεων αφού όπως έγινε γνωστό ,την έναρξη της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων στην Ελλάδα για την υπόθεση των ψευδών στατιστικών στοιχείων αποφάσισε η Κομισιόν.Μάλιστα δίνει και προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση έως τις 15 Μαΐου, προκειμένου να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.
Σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η νεα νομοθεσία θα πρέπει να προβλέπει τη δημοσιοποίηση της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ την υποχρέωση ασφαλιστικών ταμείων και νοσοκομείων να δίνουν στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία. Η Κομισιόν επίσης ευγενικά μας λέει απατεώνες και άχρηστους και ζητά να έχει μεγαλύτερο ακόμα λόγο αφού πέρα απο τους συχνούς ελέγχους που θα κάνει ζητά να μας...βοηθήσει και σε....τεχνικό επίπεδο ώστε να υπάρχει σύνταξη αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων με την ΠΑΡΟΥΣΙΑ Ευρωπαίων τεχνοκρατών στην Αθήνα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: