Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ


Τα κροκοδείλια δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων και όλων των επαγγελμάτων που σχετίζονται με αυτή γίνονται λίγους μόνο μήνες μετά τις εκλογές ταφόπλακα στην είδη παγωμένη αγορά. Θυμάστε τον κ.Παπανδρέου προεκλογικά που έλεγε ότι η κυβέρνηση μας θα αποφύγει τους αφνιδιασμούς;
Ε καμία σχέση. Χθες το βράδυ το υπουργείο Oικονομικών αποφάσισε να καταθέσει αιφνιδιαστικά στη Bουλή τροπολογίες σύμφωνα με τις οποίες:
Oσοι από σήμερα προχωρήσουν σε πράξεις γονικής παροχής θα καταβάλουν ως φόρο το 1/100 επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, εφόσον αυτή υπερβαίνει τις 95.000 ευρώ που είναι το αφορολόγητο όριο. Κάποιος θα έλεγε και;
Ελα όμως που οι φωστήρες του υπουργείου προσέθεσαν στην τροπολογία το εξής "ελληνικό" .Οτι θα γίνει και νέος προσδιορισμός φόρου αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση.
Δηλαδή οι υποψήφιοι αγοραστές και οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν με το σημερινό καθεστώς και θα νομίζουν εσφαλμένα ότι ξεμπέρδεψαν.Μετά όμως την ψήφιση του νομοσχεδίου και μάλιστα με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ισχύ θα κληθούν να πληρώσουν εκ νέου τον αυξημένο πλέον φόρο.
Και το παράδοξο συνεχίζεται καθώς οι πολίτες ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ καν το ύψος του φόρου!!!
Θα προβούν σε αγορές και μεταβιβάσεις και θα επαφίενται στην καλή θέληση του κ.Παπακωσταντίνου (αν έχει πιάσει το στόχο που του θέτει η Κομισιόν) αλλιώς...νέο χαράτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: