Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ κ.ΜΠΕΚΙΡΗ;


Ερώτηση με την οποία ζητά να καταργηθεί τα χαράτσι της ΕΡΤ και να μειωθεί δραστικά το προσωπικό της κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και μάλιστα πρώην υφυπουργός(!) Μ.Μπεκίρης.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
"Όταν πρωτολειτούργησε η κρατική τηλεόραση για να ενισχυθεί η δυνατότητα προσφοράς της καθιερώθηκε το περίφημο τέλος υπέρ ΕΡΤ. Ας υποθέσουμε ότι ήταν τότε αναγκαίο, χωρίς να πιστεύει κανείς ότι όσες υπηρεσίες λειτουργούν σ’ αυτόν τον τόπο πρέπει να καλύπτονται με χρήματα του Έλληνα πολίτη.
Πέρασε όμως ο καιρός, μεγάλωσε η ΕΡΤ και εξαπλώθηκε παντού. Παράλληλα άρχισαν οι διαφημίσεις να κατακλύζουν το Ραδιόφωνο στην αρχή και την Τηλεόραση στη συνέχεια. Σήμερα έχει τεράστια έσοδα από τα πάσης μορφής διαφημιστικά τέλη.
Όμως σε αυτό τον χώρο όπως φαίνεται γίνεται μεγάλη κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος χωρίς τελειωμό. Μεγαλύτερο ελάττωμα ο αριθμός των δημοσιογράφων που απασχολεί, αλλά και του λοιπού προσωπικού. Τουλάχιστον δέκα πέντε φορές είναι μεγαλύτερος από τα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία με 500 άτομα προσωπικό καλύπτουν σπουδαίες εκπομπές και τα έχουν αναδείξει κυρίαρχα, ενώ η ΕΡΤ με το αναρίθμητο προσωπικό είναι πολύ πίσω στις μετρήσεις.
Πολλοί είναι αυτοί που φωνάζουν ότι στην ΕΡΤ υπάρχουν αργόμισθοι. Καμιά κυβέρνηση όμως δεν ερεύνησε για να επιβάλλει τα δέοντα. Γιατί το κράτος πληρώνει και πρέπει να ελέγχει. Απεναντίας το τέλος υπέρ της ΕΡΤ συνεχίζεται να εισπράττεται από κάθε μετρητή ΔΕΗ. Πρόκειται για αδικία που δεν έχει όριο. Όλοι οι στάβλοι που έχουν ηλεκτρικό ρεύμα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ. Και εάν κάποιος έχει πολλούς στάβλους αλλά και ορισμένα ακίνητα πληρώνει υποχρεωτικώς πολλαπλό τέλος για την ΕΡΤ".
Απ' έξω απο το χορό πολλά τραγούδια ξέρετε.....Πεντέμισι χρόνια όμως τσιμουδιά.Εφθασαν οι σύμβουλοι και οι παρουσιαστές να πληρώνονται με 20.000 ευρώ το μήνα και οι υπάλληλοι να αυξηθούν 35%.Λίγη ντροπή ρεεεεεε.Λίγη τσίπα......

Δεν υπάρχουν σχόλια: