Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ "ΕΣΥ"


Στοιχεία-σοκ για την κατάσταση στα νοσοκομεία περιλαμβάνει η έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων που διατηρούσαν γιατροί μέσα σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εξυπηρετούν τους δικούς τους ασθενείς(!), ενώ σε άλλη περίπτωση ιδιώτης γιατρός συνελήφθη κι παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη αφού αντί για φάρμακα στην ουσία συνταγογραφούσε.... ναρκωτικά.
Επιπλέον, γιατροί που συνεργάζονταν με τον ΟΠΑΔ (Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου) αλλά και υπάλληλοι του ταμείου καλούνται να επιστρέψουν 800 χιλιάδες ευρώ για παράνομες συνταγογραφήσεις (τις οποίες παραχωρούσαν με το αζημίωτο).
Μεταξύ των παρατυπιών που εντόπισαν οι Επιθεωρητές, είναι η απουσία γιατρών από τη θέση τους την ώρα που ασθενής με εγκεφαλικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τελικά πέθανε ή η καθήλωση παιδιών σε παιδιατρικό νοσοκομείο!!!
Αραγε αυτά τα βλέπει ο Ιατρικός Σύλλογος και αν ναι τι μέτρα έχει λάβει.Εκτός και αν η ευαισθησία του εξαντλείται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και ανακοινώσεις που το μόνο που κάνουν είναι να καλύπτουν και να αποθρασύνουν ακόμα περισσότερο κάποιους αλήτες που θέλουν να λέγονται γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: