Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΙΣXΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Είχαν δεν είχαν οι εθνοπατέρες την γλύτωσαν πάλι και με το...νόμο απέφυγαν να συνεισφέρουν και μάλιστα πρώτοι ως όφειλαν στην αιματηρή οικονομία που επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό.Αν και οι ίδιοι ευθύνονται πρωτίστως με τις απάτες και τις αβλεψίες τους αρνούνται να πληρώσουν ακόμα και αυτό που τους αναλογεί κάνοντας για ακόμα μια φορά το "νόμιμο και ηθικό".Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποφάσισε περικοπές 10% στα ειδικά επιδόματα 150.000 υπαλλήλων δέκα υπουργείων, στις υπερωρίες όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και σε όλα τα λειτουργικά έξοδα των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να εξοικονομηθούν 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ως εκ θαύματος εκείνη την στιγμή η βουλή που απαρτίζεται μεταξύ άλλων απο 75 δικηγόρους!!24 δημοσιογράφους!! και 10 καθηγητές πανεπιστημίου ανακάλυψε ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί για τους ίδιους αλλά και τους υπαλλήλους της Βουλής.
Ο λόγος;Ότι υπάρχει παλαιότερος νόμος του 1957!!! που απαγορεύει στον Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή των αποδοχών τους.
Σύμφωνα με αυτόν, οι εκταμιεύσεις από τα κρατικά ταμεία που χρηματοδοτούν τις πάσης φύσεως δαπάνες, επιδόματα και ειδικές αμοιβές για τα μέλη του Κοινοβουλίου και του προσωπικού του ΔΕΝ ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η διαχείριση του κονδυλίου γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το βουλευτικό σώμα. Δηλαδή από τους ίδιους τους βουλευτές που ψηφίζουν για αύξηση ή μείωση των αποδοχών τους. Και όχι από κάποια κοινοβουλευτική επιτροπή αλλά από την ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του σώματος λες και πρόκειται για κάποιο κορυφαίο Εθνικό ζήτημα.
Και μιλάμε για μεγάλο κονδύλι απο όπου το δημόσιο θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 30 εκατ.ευρώ αφού μόνο πέρσι το αντίστοιχο ποσό μισθοδοσίας βουλευτών και υπαλλήλων έφθασε τα 225 εκατ.ευρώ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: