Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ


Σε 24ωρη απεργία κατέβηκαν οι γιατροί διαμαρτυρόμενοι για τις τηλεδίκες αλλά και για την συμπεριφορά των ΜΜΕ απέναντι τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πρόκειται για "συλλογική αντίδραση του ιατρικού κόσμου ενάντια στη ολομέτωπη και αήθη επίθεση μερίδας Μ.Μ.Ε. και Δημοσιογράφων κατά του Ε.Σ.Υ. και του κύρους, της ηθικής και κοινωνικής αξίας των Ελλήνων γιατρών, μέσα από τηλεδίκες και πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί".
Χωρίς να θέλουμε να στηρίξουμε τους μεγαλοδημοσιογράφους που όπως είναι γνωστό συνήθως μαζεύονται σαν όρνια γύρω απο το ψοφίμι. Αφού βρήκαν ευκαιρία να "αναδείξουν" το θέμα εκμεταλλευόμενοι την επωνυμία του μακαρίτη Κακαουνάκη και του γαμπρού Εβερτ.Λες και ο ανώνυμος πολίτης έχει λιγότερη αξία.Και χωρίς να θέλουμε να βάλουμε όλους τους γιατρούς στο ίδιο τσουβάλι. Θα προτείναμε ειδικά στον Ι.Σ.Α πριν προβεί στις οποιεσδήποτε καταγγελίες να δημοσιοποιήσει στοιχεία (αν έχει) για ποιους γιατρούς έχει λάβει πειθαρχικά μέτρα ύστερα απο καταγγελίες πολιτών γιατί ναι μεν έχει δίκιο ότι οι τηλεοράσεις δεν είναι δικαστήρια αλλά και απο την άλλη δεν μπορούν χιλιάδες Έλληνες να έπαθαν ομαδική παράκρουση. Ποιους ή ποιόν γιατρό διέγραψε απο τον σύλλογο;
Είναι προφανές ότι η συντεχνιακή λογική εφαρμόζεται και εδώ.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας δεν φταίνε στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δημοσιογράφοι που βγάζουν ίσως το ευκολότερο ρεπορτάζ της ζωής του.
Ευθύνεστε εσείς οι ίδιοι που αντί να προστατεύσετε το ιατρικό λειτούργημα καλύπτεται επίορκους και επιλήσμονες γιατρούς. Ακόμα και οι 65 χιλ. γιατροί της χώρας να βγούν στο δρόμο είναι σίγουρο ότι για κάθε έναν τους θα αντιστοιχούν 10 πολίτες που θα προβούν σε καταγγελίες. Είναι γεγονός ότι σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μπορεί να παραθέσει παραδείγματα συγγενών και φίλων που είτε έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης με τα γνωστά φακελάκια,είτε ιατρικού λάθους,είτε αχρείαστων επεμβάσεων.
Απέναντι σε όλους αυτούς έχετε να πείτε κάτι πέρα απο βαρύγδουπες ανακοινώσεις;
"Υγεία με γιατρό σε διωγμό δεν γίνεται" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ζητώντας παράλληλα να μη διαταραχθεί η σχέση γιατρού - ασθενούς.
Υγεία με εκμετάλλευση και φακελάκια όμως επίσης δεν μπορεί να συνεχίζεται και εσείς πρέπει να είστε οι πρώτοι που θα ξεκαθαρίσετε τα του οίκου σας απο τους εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: