Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΧΡΕΗ ΤΗΣ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΠΡΙΝIΩΤΑΚΗΣ


Μιλώντας τον Ιούνιο του 2007 στο Γιάννη Ντάσκα ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο των ομολόγων Σοφοκλής Πρινιωτάκης (Π.Θ. τεύχος 27), είπε πολλά και διάφορα. Ανακοινώσιμα και μη. Έστειλε όμως και ένα ηχηρή μήνυμα – προειδοποίηση. Άραγε σε ποιους; « Θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα». Το μήνυμα ελήφθη και το τίμημα της ομερτά καταβλήθηκε προφανώς με τη διαγραφή της ύψους 5,5 δις οφειλής στο δημόσιο.
Ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης την προηγούμενη της συνάντησής του με τον Γιάννη Ντάσκα είχε εμφανιστεί στον εισαγγελέα, όπου δεν έδωσε εξηγήσεις. Όταν είχε κληθεί από τον τότε Πρόεδρο της Αρχής για το μαύρο χρήμα Γιώργο Ζορμπά, πριν απαντήσει σε κάθε δύσκολη ερώτηση που του έθετε, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βημάτιζαν στους διαδρόμους, έβλεπαν τον Σοφοκλή Πρινιωτάκη, ως από κάτι να υπέφερε, να τρέχει στην τουαλέτα και να επικοινωνεί προφανώς με τον τότε συνήγορό του, κ. Λυκουρέζο.
Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να μείνει για πάντα εγκλωβισμένη. Αργά η γρήγορα θα βρεί διέξοδο και κάποτε θα αποκαλυφθεί έστω και σε δόσεις. Εμβρόντητη έμεινε χθες η Βουλή, όταν βουλευτής Δ. Κουσελάς, αναφερόμενος σε έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποκάλυψε ότι την επίμαχη περίοδο που ήταν στην επικαιρότητα το σκάνδαλο των ομολόγων, διεγράφη οφειλή της «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» προς το δημόσιο ύψους 5,5 δις ευρώ. Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο κ. Πρινιωτάκης με αγωγή που έχει καταθέσει κατά της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, ζητάει να του καταβληθεί το ποσό των 400.000 ευρώ για δήθεν συκοφαντική του δυσφήμηση. Λέμε δήθεν, γιατί η γνωστή δημοσιογράφος στα ρεπορτάζ της, που ο κ. Πρινιωτάκης θεωρεί ότι θίγουν την προσωπικότητά του, βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, όπως αυτά καταγράφονται σε πορίσματα Ζορμπά.
Εστάλη απο http://www.kentri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: