Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

ΠΟΣΟ ΑΡΑΓΕ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;


Τα όσα ακολουθούν είναι υποθετικά σενάρια αφού το θέμα μετα την επιστολή Σαμαρά έχει κλείσει.Θα ξεκινήσω με την διαπίστωση ότι οποιοδήποτε κόμμα εκφέρει πατριωτικές ιδέες πρέπει και χρειάζεται να είναι εντός κοινοβουλίου.Το ίδιο ισχύει και για το ΛΑΟΣ ίσως με άλλο αρχηγό αλλά αυτό είναι άλλη μεγάλη κουβέντα.
Με αυτό δεδομένο λοιπόν προσπάθησα να καταλάβω την κίνηση Καρατζαφέρη να συνδέσει την επανεκλογή Παπούλια με το λαθρονομοσχέδιο και με πρόωρες εκλογές. Την προσπάθεια να "πείσει" τον Σαμαρά να μπεί μπροστά.Βέβαια εκ του αποτελέσματος η προσπάθεια αυτή φάνηκε καταδικασμένη (ευτυχώς).
Καταδικασμένη όμως ήταν εξ αρχής αφού είναι φανερό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ την δεδομένη στιγμή δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο εκτός των εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει αφού έχει ένα κόμμα χωρισμένο στα τρία. Και μια τέτοια κίνηση θα επιδείνωνε την διαμάχη εντός της ΝΔ βγάζοντας την εντελώς εκτός του παιχνιδιού της εξουσίας.
Θα πει κάποιος "και εμάς τι μας νοιάζει η ΝΔ".Συμφωνώ αλλά έτσι είναι η κατάσταση.
Ο Καρατζαφέρης λοιπόν έκανε μια πρόταση που γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν είχε καμία τύχη. Αν και πολλοί έχουν καταλάβει πλέον τον λαϊκισμό του ανδρός. Εντούτοις γνωρίζω ότι θα βγουν οι "γνωστοί" και θα τον...λιβανίσουν για μια ακόμα φορά για την...επικοινωνιακή ντρίμπλα με την οποία "στρίμωξε" τον Σαμαρά.
Όμως....Ας υποθέσουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποδεχόταν την πρόταση του λαϊκιστή. (παρεμπιπτόντως χθες έβγαλε σποτ με το οποίο κορόιδευε τον Καραμανλή ότι διάβαζε το Αθηνόραμα,το ΟΚ και άλλα τέτοιου είδους περιοδικά αντί την Herald Tribune.Τον Καραμανλή όμως τον ξέρουμε,και τον ξέραμε όταν ακόμα αυτός τον έγλυφε και θα είναι ο ίδιος ακόμα και αν διαβάζει την θεωρία της σχετικότητας.Αλλά δεν ντρέπεται λιγάκι να καταφεύγει σε τέτοια μικροπολιτικά κουτσομπολιά την στιγμή που ο ίδιος δεν έχει αφήσει σαβουροεκπομπή στην ελληνική ΤV που να μην έχει εμφανιστεί;)
Αλλά η καμήλα λένε δεν κοιτάει την καμπούρα της αλλά τις καμπούρες των άλλων.
Ας είναι ας επανέλθουμε στην υπόθεση ότι ο Σαμαράς αποδεχόταν την πρόταση του.
Αυτό θα σήμαινε κατά Καρατζαφέρη ότι θα πηγαίναμε σε εκλογές.
Με ποια όμως δεδομένα;Μια ΝΔ που αναγκαστικά ως μεγαλύτερο κόμμα θα έμπαινε μπροστά και που θα έκανε σημαία το θέμα του λαθρονομοσχεδίου.
Εδώ λοιπόν υπάρχουν δυο πιθανότητες.
α)Η ΝΔ να κέρδιζε τις εκλογές.
1ον Με πρώτο θέμα το λαθρονομοσχέδιο είναι σίγουρο ότι η κατάσταση θα πολώνονταν επικύνδινα.Ποιό θα ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα του ΛΑΟΣ;Μήπως θα κινδύνευε λόγω της πόλωσης να μείνει ακόμα και εκτός βουλής αφού το μεγαλύτερο κόμμα θα συσπείρωνε ακόμα και μη νεοδημοκράτες με την ελπίδα απόσυρσης του νομοσχεδίου;
2ον Αν αυτός ήταν ο σχεδιασμός θα εγκαταλείπαμε την εξουσία στους χθεσινούς κλέφτες και αποδομητές που υπάρχουν ακόμα στην ΝΔ μόνο και μόνο για την απόσυρση του νομοσχεδίου;
Και για πόσο;Υπάρχει ταύτιση απόψεων ΝΔ και ΛΑΟΣ στα Εθνικά θέματα;Φυσικά όχι.
Ο ρόλος του κάθε πατριωτικού κόμματος δεν πρέπει να είναι η πολιτική συνδιαλλαγή ή αμοιβαία παραχώρηση αλλά η λειτουργία του ως θεματοφύλακας των διαχρονικών αξιών και ιδεών που είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ.
3ον Το στενό "μαρκάρισμα" Καρατζαφέρη στην ΝΔ μας βάζει και σε υποψίες ότι ίσως η επιδίωξη του να μείνει εκτός βουλής ή έστω καθηλωμένο σε μικρά ποσοστά εξυπηρετεί και κάποιους άλλους σκοπούς αφού κατά καιρούς τα Καρατζαφερικά φερέφωνα έχουν καταφερθεί εναντίον πατριωτών και σαφώς η ενσωμάτωση-προσχώρηση στην ΝΔ είναι ποιο εύκολη από ένα μικρό κόμμα και μάλιστα εκτός βουλής παρά αν μιλούσαμε για ένα δυναμικό αγωνιστικό κίνημα.
β)Πάμε όμως και στο σενάριο ότι η ΝΔ έχανε τις εκλογές. Τι θα συνέβαινε τότε;
1ον Το ΠΑΣΟΚ θα ήταν απείρως δυνατότερο από ότι είναι τώρα και φυσικά όχι μόνο θα ψήφιζε το λαθρονομοσχέδιο αλλά θα ξεπουλούσε και την υπόλοιπη Ελλάδα.
2ον Ποια θα μπορούσε να ήταν τότε η αντίδραση του ΛΑΟΣ έστω και με τα σημερινά εκλογικά του ποσοστά αφού θα υπάρχει πλέον εκφρασμένη λαϊκή βούληση;
Τι θα έκανε τα χαρτάκια που τύπωσε για την συλλογή υπογραφών;Θα ακολουθούσε την συμβουλή Γεωργιάδη δηλαδή αν το θέλει ο λαος ας νομιμοποιηθούν ΟΛΟΙ;Αυτή θα ήταν η κατάληξη;Να βλέπουμε να διαλύεται η Ελλάδα στο όνομα της δημοκρατικής ευαισθησίας των διορισμένων,των λαμογιών,των συντεχνιών και θα κάτσουμε ήσυχα στην καρεκλίτσα μας να ακούμε τις κορώνες του;
3ον Δεν είναι μόνο ότι ο ΛΑΟΣ θα κινδύνευε να απολέσει τον ρόλο του αλλά και η αγαπημένη του προέδρου ΝΔ είναι σίγουρο ότι μετά από μια υποτιθέμενη τέτοια ήττα και με την εσωκομματική ισορροπία του τρόμου που υπάρχει στις τάξεις της θα εμφάνιζε διαλυτικές τάσεις αφού είναι γνωστό ότι το "πριόνισμα" της καρέκλας Σαμαρά έχει ξεκινήσει απο την ημέρα της εκλογής του και αυτό θα ήταν ένα απρόσμενο δώρο στην γνωστή οικογένεια.
Αραγε ο Καρατζαφερης το σκέφτηκε αυτό ή του...... διέφυγε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πρωτεσίλαε, δεν σε καταλαβαίνω.
Με εκπλήσει που κάποιοι είστε τόσο μα τόσο καχύποπτοι και σκεπτικιστές με τον Καρατζαφέρη και όχι με όσους κυβέρνησαν τόσα χρόνια. Μα τί φοβάστε ;
Δέχεστε ότι οι άλλοι είναι κλέφτες, απατεώνες και ταυτόχρονα ό Καρατζαφέρης είναι λαϊκιστής.
Έτσι που τα λες, μου φαίνεται ότι κι ο Κολοκοτρώνης ο ίδιος να ερχόταν, κάποιοι θα ήταν καχύποπτοι.
Ένα μόνο: Δεν απευθύνθηκε στον Σαμαρά μ'αυτήν πρόταση αλλά στην μέλλουσα ηγεσία της ΝΔ, όταν ακόμα είχαν εσωκομματικές εκλογές.
Όσο για τα υποθετικά σενάρια,
με συγχωρείς, αν η γιαγιά μου είχe καρούλια θα ήταν πατίνι. Ή μήπως κάτι άλλο;
e-ego

Protesilaos είπε...

Δεν είμαι καθόλου καχύποπτος.
Ξεπερνώ τα περι Κολοκοτρώνη και γιαγιάδων.ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ θέλω.
Οσο για το ότι αναφερόταν στην...μελλοντική ηγεσία της ΝΔ....
Αυτούς που έλεγε κλέφτες και προδότες;Αν εννοείς αυτούς το έκανε μέχρι και 4 μέρες πριν την αποστολή επιστολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Ε πως δεν είσαι καχύποπτος. Έκανες χίλιες δυό υποθέσεις και ζητάς από μένα επιχειρήματα; Για ποιο πράγμα να επιχειρηματολογήσω; Ο καθένας μπορεί να κάνει όσες υποθέσεις θέλει και θα επιχειρηματολογώ εγώ για να αποδείξω τί; Δεν μου κολλάει. Για επιχειρήματα, ακούστε τον Καρατζαφέρη. Νομίζω έχει καλύψει πολλά, αν όχι όλα.
Τέλος πάντων, ο καθένας μπορεί να είναι καχύποπτος και δύσπιστος.
Χρειάζεται όμως να δείξουμε λίγη, να τόση δα λίγη εμπιστοσύνη. Για μια φορά μόνο. Αλλιώς, σίγουρα δεν θα μάθουμε ποτέ.

Για ΝΔ,
μα μη μου πεις ότι δεν θυμάσαι.
Με το που έκανε την πρώτη νύξη ο ΓΑΠ για αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας, μέσα στον Οκτώβριο αν δεν κάνω λάθος, έκανε αυτό το κάλεσμα στην όποια νέα ηγεσία της ΝΔ, να "σύρουν", να "εκβιάσουν" τον ΓΑΠ, μέσω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, για εκλογές. Ναι αυτούς τους κλέφτες και προδότες, τί να κάνουμε, ούτε να τους αλλάξουμε μπορούμε, ούτε εμείς φταίμε που είναι αυτοί που είναι, ούτε επίσης φταίει ο Καρατζαφέρης γι'αυτούς. Κοίτα, κι εγώ με τον Η-Ο είχαμε μια διαμάχη. Τον έβρισα, τον "απείλησα", του είπα μου είπε, αλλά νομίζω έρχεται στα σύγκαλά του και τον χρειαζόμαστε στον αγώνα. Θα ήμουν πολύ μαλάκας αν το συνέχιζα. Κι ο Καρατζαφέρης αυτούς είχε να διεκδικούν την αρχηγία της ΝΔ, μ'αυτούς πρέπει να συζητήσει. Προσωπικά προτιμούσα τον Ψωμιάδη για πρόεδρο αλλά...
e-ego

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΙΕΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ....

ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ...

Ανώνυμος είπε...

προτεσιλαε καλα τα χωνεις στον κωλοτουμπα μαϊμουδιαρη καρατζαφερη..συνεχισε εχεις απολυτο δικιο. αυτοι που απο τις βαθιες υποκλισεις στους μητσοτακηδες εχουν σπασει τη μεση τους, ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ