Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ή ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;


Την έγκριση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία ειδικού σώματος, το οποίο θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα λαθρεμπορίας καυσίμων αλλά και παράνομων προμηθειών στα νοσοκομεία, έχει λάβει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως δήλωσε ο ίδιος, στο περιθώριο της συνάντησης του με τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι τεράστια είναι και τα ποσά που σπαταλώνται στις προμήθειες των νοσοκομείων, χωρίς νόμιμη αιτία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ειδικό αυτό σώμα θα στελεχωθεί με τη διαδικασία του επείγοντος από ειδικούς σε διάφορους τομείς, δηλαδή από εφοριακούς ή πρώην και σήμερα συνταξιούχους εφοριακούς, από ειδικούς στα συστήματα πληροφορικής, στη λογιστική και από όποια άλλη ειδικότητα είναι απαραίτητη.
Θεμιτή και επιβεβλημένη κίνηση αφού η απώλεια εσόδων του κράτους από το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι κοντά στα 5 δις ευρώ.Ομως θέλουμε να επισημάνουμε κάτι.
Είναι η τέταρτη υπηρεσία που περνά στα χέρια του κ.Χρυσοχοίδη.
Μετά τον έλεγχο που ασκεί στα σώματα ασφαλείας με επιτροπές που θα τα "ελέγχουν".
Την υπαγωγή της ΕΥΠ στο υπουργείο του και την συζητούμενη νέα δίωξη οικονομικού εγκλήματος που δημιουργείτε με αναβαθμισμένα δικαιώματα όπως το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
Ο κ.Χρυσοχοίδης μετατρέπεται από υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ένα είδος υπερυπουργού με υπερσυγκέντρωση εξουσιών θυμίζοντας περισσότερο υπουργό Ασφαλείας άλλων εποχών και καθεστώτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: