Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


"Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία, κρατική και πολιτειακή"
Καταπελτική κατά των κυβερνητικών χειρισμών στο άλυτο ακόμα θέμα της απόδοσης της προσφυγικής ταυτότητας στους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, ήταν χθες η Πρόεδρος της Κίνησης Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων Μαρκέλλα Ησαϊα-Τσιάκκα. Η κ. Τσιάκκα κατάγγειλε την Κυπριακή κυβέρνηση ότι "είναι πρώτη που αποδομεί και διαλύει το Κυπριακό Κράτος" και εξήγγειλε εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κίνησης μεθαύριο Κυριακή έξω απο το Προεδρικό Μέγαρο.
H κ. Τσιάκκα καταγγέλοντας τον τρόπο υπολογισμού των προσφύγων τονισε ότι "από τη στιγμή που κανένας πρόσφυγας δεν έχει επιστρέψει στο σπίτι του και δεν απολαμβάνει την περιουσία του και είναι πρόσφυγας στην ίδια του την πατρίδα, πρέπει να υπολογίζεται στον πληθυσμό ως πρόσφυγας. Ο μόνος τρόπος, ο σωστός τρόπος, ο δίκαιος τρόπος, δεν είναι να εφεύρουμε μια μέθοδο υπολογισμού των προσφύγων, αλλά να γίνεται η πλήρης και επιστημονικά τεκμηριωμένη καταγραφή τους μέσα από τη διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού, που δυστυχώς καμία απογραφή πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ζητά αυτές τις πληροφορίες. Και επειδή το 2011 θα γίνει απογραφή πληθυσμού αποστείλαμε σχετική εισήγηση στη Στατιστική Υπηρεσία. Να σημειωθεί ότι η 4η Διακρατική Προσφυγή αναφέρει ότι οι πρόσφυγες είναι 211.000".
"Η Κίνησή μας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα", είπε η Μαρκέλλα Τσιάκκα, "υπήρξε συνεπής και έντιμη σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει. Ανταποκριθήκαμε σε όλες ανεξαιρέτως τις εκκλήσεις του Υπουργού Εσωτερικών για πίστωση χρόνου και πίστωση πολιτικής βούλησης για την οριστική επίλυση της αδικίας αυτής. Αντ' αυτού ανταμειφθήκαμε με προσχήματα, υπεκφυγές, κούφιες υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Η παραπομπή του θέματος μας σε Ειδική Επιτροπή είναι καθαρά τακτική κωλυσιεργίας εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και αποτελεί μόνιμο άλλοθι για τη δική του απραξία. Τι πρέπει να σκεφτεί κανείς όταν ακούει τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξαγγέλλει στη Διεθνή Κοινότητα τη βούλησή του για αναγνώριση 50.000 Τούρκων εποίκων και να μη διανοείται την αδικία που υφίστανται για 35 χρόνια 52.000 νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: