Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

ΧΩΡΙΣ ΒΙΖΑ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Nέο καθεστώς εισόδου στην Ελλάδα για τους πολίτες της πΓΔΜ θα ισχύει από τις 19 Δεκεμβρίου.
Όπως μεταδόθηκε χθες από τα Σκόπια, οι πολίτες της γειτονικής χώρας θα εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς να προαπαιτείται θεώρηση χορήγησης εισόδου από τις ελληνικές αρχές.
Η κατάργηση του καθεστώτος χορηγήσεων εισόδου αποφασίστηκε στις 30 Νοεμβρίου από το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών-μελών της Ε.Ε. και αφορά τους πολίτες τριών Βαλκανικών χωρών (ΠΓΔΜ, Σερβίας, Μαυροβουνίου) υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα νέα βιομετρικά διαβατήρια. Η απόφαση ισχύει για όλες τις χώρες της ζώνης Σένγκεν και περιλαμβάνει ειδική ρύθμιση για την Ελλάδα. Στην περίπτωση της χώρας μας η σφραγίδα θα τίθεται σε φύλλο χαρτιού καθώς η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει επίσημα έγγραφα της FYROM στα οποία αναγράφεται η λεγόμενη "συνταγματική" ονομασία της χώρας.
Αναλυτικό σημείωμα εξέδωσε ήδη το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια. Σε σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο χαιρετίζει την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου στο χώρο Σένγκεν και για τους πολίτες της ΠΓΔΜ και επισημαίνει ότι η ρύθμιση θα ενισχύσει την ήδη στενή επικοινωνία των πολιτών των δύο χωρών!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: