Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ


Το υπουργείο προστασίας του λαθρομετανάστη πολίτη το οποίο διακρίνεται για την ιδιαίτερη ευαισθησία του προκύρηξε διαγωνισμό ώστε να καταρτιστεί πρόγραμμα "εθελουσίας εξόδου" των λαθρομεταναστών.
Οι προσκλήσεις όπως αναφέρει αφορούν ενέργειες που διακρίνονται σε:
1. Προετοιμασία, υλοποίηση των δράσεων εθελούσιας επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών και υποδοχή αυτών στη χώρα καταγωγής τους.
2. Βασικός στόχος της ενέργειας είναι η επίτευξη ενός ευρύτερου φάσματος μέτρων για την διευκόλυνση της εκούσιας επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών και της υποδοχής στις χώρες καταγωγής τους.
3. Ενημερωτική εκστρατεία για τη δυνατότητα εθελούσιας επιστροφής.Βασικός στόχος της ενέργειας είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μίας σύγχρονης και αποτελεσματικής ενημερωτικής εκστρατείας η οποία θα απευθύνεται στους υπηκόους τρίτων χωρών με σκοπό την απόκτηση πλήρους γνώσεως των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους αναφορικά με την δυνατότητα εθελούσιας επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους.
Ενδιαφέρον έχει και ποιοί μπορούν κατα το υπουργείο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
"Οι φορείς που δικαιούνται να υποβάλλουν προτάσεις και να υλοποιήσουν τις προαναφερόμενες ενέργειες είναι Δημόσιες αρχές σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, μη κυβερνητικοί οργανισμοί, διεθνείς οργανώσεις, εκπαιδευτικά ή ερευνητικά ιδρύματα, οργανισμοί κατάρτισης, κοινωνικοί εταίροι μεμονωμένα ή σε συνεργασία".Δηλαδή οι πάντες.Οποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε.Φανταζόμαστε τι "φαγοπότι" έχει να γίνει. Και για να καταλάβουμε κε υπουργέ πέρα απο το οφθαλμοφανές ότι θα τα ακουμπήσετε στα ΜΜΕ τα οποία θα χαρούν να κάνουν διαφηστική καμπάνια πληρωμένη απο το Δημόσιο και μάλιστα σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς.
Πως σκοπεύετε αφού βέβαια ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ τους "αναξιοπαθούντες" να σιγουρέψετε ότι δεν θα επιστρέψουν την άλλη μέρα;Αφού ούτε χαρτιά έχουν,ούτε ταυτότητες ούτε τίποτα και μάλιστα πολλοί εξ αυτών δηλώνουν ψευδή στοιχεία και τόπο προέλευσης είτε γιατί είναι εγκληματίες είτε για να τους χορηγηθεί παρανόμως πολιτικό άσυλο.Με τον "ανθρωπιστικό" σας νόμο απαγορεύεται ακόμα και αποτυπώματα να παρθούν αν δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένα αδικήματα.Πως λοιπόν θα εξασφαλίσετε την ταυτοποίηση;
Σκοπεύετε να φυλάξετε τα σύνορα;ή θα τους πάτε ταξιδάκι με έξοδα του Ελληνικού λαού(για να φάνε όσοι δικοί μας είναι να φάνε) μέχρι να αποπερατωθούν τα υπερσύχρονα κτίρια σας ώστε όταν ξαναγυρίσουν να τους φιλοξενήσετε σε "ανθρώπινες συνθήκες";
Τέλος με όσους αρνούνται οι χώρες τους να τους παραλάβουν που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία τι θα κάνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: