Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ


Είναι άραγε τυχαία η διμέτωπη επίθεση του συστήματος σε δυο χώρες ταυτόχρονα που είναι οι μοναδικές στα Βαλκάνια που οι λαοί τους αρνούνται να δεχθούν την νέα τάξη;
Η Σερβία με αμιγή κατά 90% σερβικό πληθυσμό ομόθρησκοι και αποδεδειγμένα αγωνιστές.Οι οποίοι δέχθηκαν τον "ανθρωπιστικό" βομβαρδισμό του δημοκρατικού Κλίντον γιατί αρνήθηκαν την εγκληματική δράση του UCK και την απόσχιση τμήματος της Σερβικής επικράτειας (Κόσοβο).Οι Αμερικανοί κατηγορούν την τότε κυβέρνηση Μιλόσεβιτς ότι διέταξε την "μεταφορά" 3.000 περίπου Κοσοβάρων που θεωρούνταν υπεύθυνοι κατα την σερβική κυβέρνηση για τρομοκρατική δράση.Με αυτή την "λογική" κάνουν μια ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (εκεί που προσπαθούν να σύρουν και εμάς) που συνεδριάζει για την επικύρωση ή μη της μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
Ο επικεφαλής της Αμερικανικής αντιπροσωπείας Χάρολντ Χονγκιού ζήτησε ουσιαστικά την δικαίωση των Αλβανών του Κοσόβου δηλώνοντας ότι "Η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας έβαλε ένα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ και σταθεροποιητικό τέλος σ' ένα ταραχώδες κεφάλαιο της ιστορίας των δυτικών Βαλκανίων".
Που ήταν και που είναι όμως οι Αμερικάνοι όταν στην Βόρεια Κύπρο ο πληθυσμός των 180.000 Ελληνοκυπρίων έχει φθάσει να αριθμεί σήμερα περίπου 800 ψυχές;
Η Ελλάδα με επίσης 90% αμιγή πληθυσμό δέχεται επίσης ασφυκτικές πιέσεις απο τους "συμμάχους" στο ΝΑΤΟ αλλά και την ΕΕ τόσο για τους ψευτομακεδόνες όσο και για την τουρκική ένταξη.
Η αλληλεγγύη των "συμμάχων" μας απεικονίζεται με τον καλύτερο τρόπο στην σκηνή που δημοσιεύει το "Εθνος" και που εξελίσσεται ανάμεσα στον προεδρεύων του συμβουλίου ΥΠΕΞ γνωστό για τις ανθελληνικές του θέσεις ,Σουηδό Κ.Μπίλντ και τον κ.Δρούτσα.
Αντικείμενο οι διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με Τουρκία και Σκόπια.Ο κ. Μπιλντ εμφανίστηκε αρχικά αμετακίνητος ως προς τα αιτήματα για αλλαγές που έθεσαν η ελληνική και η κυπριακή πλευρά. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να... προειδοποιήσει- απειλήσει Αθήνα και Λευκωσία για "αντίμετρα" της Τουρκίας σε περίπτωση που επέμεναν στην έκδοση μονομερούς δήλωσης! Τελικά, ο Δ. Δρούτσας έβαλε στη θέση του τον Σουηδό, επισημαίνοντας του ότι ούτε λίγο ούτε πολύ απειλούσε μία χώρα-μέλος της Ε.Ε., για λογαριασμό μίας τρίτης, και μάλιστα από τη θέση της προεδρίας. Παρεμπιπτόντως, σύμμαχος του Μπιλντ στο "αβαντάρισμα" Τούρκων και Σκοπιανών ήταν ο Βρετανός ομόλογός του Ντ. Μίλιμπαντ.Αυτός που θέλει να κάνει δώρο και τις βάσεις-βίλες προκειμένου να "λυθεί" το Κυπριακό. Ωστόσο ο Βρετανός απουσίαζε από την αίθουσα της συνεδρίασης όταν είχε επιτευχθεί πλέον συμφωνία για το κείμενο συμπερασμάτων, γεγονός που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους ομολόγους του και, κυρίως, στον Γάλλο Μπ. Κουσνέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: