Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ


Πριν λίγες μέρες ακούσαμε τον κ.Λομβέρδο να περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία μιλώντας ακόμα και για αδυναμία καταβολής συντάξεων την επόμενη 10ετία.Επίσης παρα πολλούς έχουμε ακούσει που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η λύση είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών ώστε να αυξηθούν οι εισφορές.Κανείς όμως δεν φωνάζει ή έστω ελάχιστοι απο τους πολιτικάντηδες για τα δις ευρώ που φεύγουν καθε χρόνο απο την χώρα για Πακιστάν,Αφγανιστάν,Συρία,Αλβανία κ.λ.π.Κανείς δεν απαιτεί να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα που παίχθηκαν στο χρηματιστήριο ή "εμπιστεύθηκαν" στις τράπεζες ή έστω να πάει κάποιος φυλακή.Κανείς δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό πόσα ακριβώς χρωστά στα ασφαλιστικά ταμεία το ΙΔΙΟ το κράτος. Πόσες χαριστικές ρυθμίσεις έγιναν χάριν των ημέτερων ιδιωτών και εταιρειών.

Ας δούμε όμως ακόμα και έτσι ποια είναι η πραγματικότητα στο θέμα της ασφάλισης των λαθρομεταναστών.Ενας Έλληνας με 15 χρόνια δουλειάς ξέρετε πόση σύνταξη μπορεί να πάρει;ΜΗΔΕΝ
Οσο όμως αφορά τους λαθρομετανάστες ακόμη και με έναν χρόνο ασφάλισης κάποιοι αλλοδαποί κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης και ΕΚΑΣ!
Η μόνη προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι μετανάστες να δηλώνουν μόνιμο τόπο κατοικίας στην Ελλάδα, καθώς αν επιστρέψουν στη χώρα τους θα πάρουν από το ΙΚΑ μόλις 20 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους).
Για τον σκοπό αυτό σημαντικός αριθμός αλλοδαπών δηλώνει ότι διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα και παίρνει το σύνολο της σύνταξης, ενώ στην ουσία περνάει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα του.
Μάλιστα οι αλλοδαποί που παίρνουν σύνταξη, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν τα χαρτιά τους και για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης...
Το επίδομα -για όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια- μπορεί να φτάσει μέχρι τα 230 ευρώ τον μήνα.
Έτσι έχοντας καταβάλλει ελάχιστες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδας, η κύρια σύνταξη μαζί με το ΕΚΑΣ μπορούν να φτάσουν μέχρι 720 ευρώ!Αυτή είναι η "νομιμότητα" στην χώρα μας.Βέβαια υπάρχει και ποιο εύκολος τρόπος η σύνταξη χηρείας.Υπολογίζεται ότι 5.000 τέτοιες συντάξεις καταθέτονται κάθε μήνα στην Βουλγαρία αφού έξυπνες κυρίες εκμεταλλευόμενες το νομικό κενό και την "αδυναμία" υπερήλικων τους "φύτεψαν" και εισπράττουν την σύνταξη τους.
Το ΙΚΑ με αφορμή αντιδράσεις και ενστάσεις που εγείρουν τα συνδικαλιστικά όργανα κατά καιρούς επικαλείται ότι προχωρά σε διασταυρώσεις στοιχείων μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφορικό του σύστημα, ωστόσο σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι πολλοί αυτοί που ευνοούνται τελικά από το όλο σύστημα όπως λειτουργεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://dhmopshfisma.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει συζήτηση στο διαδίκτυο για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια σε ένα μεγάλο αριθμό αλλοδαπών.

Δημιουργήσαμε αυτόν τον χώρο ωστε να λειτουργήσει ως κάλεσμα για όσους bloggers εναντιωνονται στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και συντάσσονται με το αίτημα για δημοψήφισμα.

Αν είσαι και εσύ σε αυτούς βάλε στα σχόλια (εδώ) το blog σου ή την σελίδα σου