Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ


Συνεδριάζουν σήμερα στις 13:30 οι πολιτικοί αρχηγοί, υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια και κατόπιν εισήγησης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός στον αγώνα υπέρ της διαφάνειας και εναντίον της διαφθοράς.
Πάντα όπου υπάρχει καλόπιστος διάλογος,υπάρχει και μια ελπίδα να βρεθεί λύση.
Όμως όσο αφορά την συγκεκριμένη συνάντηση δεν νομίζουμε ότι προσφέρει τίποτα παρα μερικές φωτογραφίες για τις εφημερίδες και κάποια 5λεπτη αναφορά στα δελτία ειδήσεων.
Καταρχάς δεν κατανοώ την αναγκαιότητα αυτής της κίνησης με το συγκεκριμένο θέμα.
Τι πάει να πει θα συζητήσουν θέματα διαφάνειας και διαφθοράς;
Δηλαδή η κυβέρνηση για να πράξει τα νόμιμα και αυτονόητα χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων;Τι θα πει ο κ.Παπανδρέου "μέχρι εδώ όσα κλέψαμε κλέψαμε;"."Δεν θα κλέψουμε άλλα ως κυβέρνηση, αλλά να συμφωνήσουμε ότι δεν θα κλέψετε και οι υπόλοιποι;"
Μήπως θα "ενημερώσει" ποιοι και πως λεηλάτησαν το χρήμα του Ελληνικού λαού;
Φυσικά όχι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Το αποτέλεσμα θα είναι όλοι να δηλώσουν ότι η συζήτηση έγινε σε...ευχάριστο κλίμα. Θα τα "χώσουν" στην κυβέρνηση αφού κανάλια θα τους περιμένουν απ έξω.Και το επικοινωνιακό παιχνίδι της συναίνεσης θα πάρει τέλος.
Κακώς όμως ακολούθησαν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί την στιγμή που η χώρα μας έχει τόσα προβλήματα για τα οποία θα μπορούσε πράγματι να υπάρχει μια κοινή συμφωνία.
Γιατί δεν συναντούνται για να βρουν μια κοινή λύση στο θέμα της ανεργίας;
Γιατί δεν συναντούνται για το θέμα του δημόσιου τομέα;
Γιατί δεν συναντούνται ώστε να αποφασίσουν την ανεξαρτησία στην δικαιοσύνη και να πάψουν να διορίζουν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων με κομματικά κριτήρια.
Γιατί δεν συναντούνται για την παιδεία;
Γιατί τέλος δεν συναντούνται για τα εθνικά μας θέματα ώστε να ακουστεί ξεκάθαρα η θέση του καθενός.Και δεν μιλάμε μόνο για τα Σκόπια αλλά και για αυτό που γίνεται στην Θράκη.
Θα περιμέναμε τουλάχιστον από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να αρνηθεί την πρόσκληση από την στιγμή που ο κ.Παπανδρέου δεν δέχτηκε την σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα των Σκοπίων.Αλλα ο κ.Καρατζαφέρης δεν είναι πρώτη φορά που τηρεί το "όπου πανηγύρι και γιορτή....."

Δεν υπάρχουν σχόλια: