Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

Ο "ΔΑΒΙΔ" ΤΩΝ 18 ΕΥΡΩ


Θορυβημένη είναι η ηγεσία του αμερικανικού Πενταγώνου αφού όπως φαίνεται τα υπερσύγχρονα κατασκοπευτικά αεροπλάνα που κοστίζουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ αποδυκνείονται εύκολη "λεία" για προγράμματα υπολογιστών κόστους 18 ευρώ!!
Οπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι του Πενταγώνου αντάρτες στο Ιράκ μπόρεσαν να υποκλέψουν τη μετάδοση βίντεο από μη επανδρωμένα αεροπλάνα των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας προγράμματα που κατέβασαν από το Διαδίκτυο
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν στη Wall Street Journal ότι βίντεο συνολικής διάρκειας ολόκληρων ημερών, που προφανώς είχε υποκλαπεί από χάκερ βρέθηκε σε φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε τον Ιούλιο.Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ιρακινοί υπέκλεψαν το οπτικό υλικό από το έδαφος χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το SkyGrabber, που πωλείται στο Διαδίκτυο για περίπου 18 ευρώ.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι χάκερ είχαν τη δυνατότητα να παρέμβουν στο σχέδιο πτήσης και τις αεροπορικές επιχειρήσεις θεωρητικά όμως θα μπορούσαν να υποκλέπτουν τα δεδομένα να τα παραποιούν και να τα μεταδίδουν πίσω στις αμερικανικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: