Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΗΣ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ


Πολύ "ψωμί" φαίνεται να έχει η υπόθεση Παυλίδη,καθώς και οι δύο πλευρές παρουσίασαν σημαντικά στοιχεία.Ο μέν για δωροδοκία και ο δέ για απόπειρα εκβιασμού.«Δεν ανεξαρτητοποιούμαι, δεν παραιτούμαι», δήλωσε χθες από του βήματος της Βουλής ο Αρ. Παυλίδης, αποστέλλοντας παράλληλα το σαφές μήνυμα στο μέγαρο Μαξίμου ότι σκοπεύει με την μη παραίτηση του να κρατάει όμηρο την κυβέρνηση.
Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, περιέγραψαν εκ προοιμίου το αθωωτικό πόρισμα της Ν.Δ. για την υπόθεση,ακολουθώντας μια διαφορετική τακτική σε σχέση με την υπόθεση Βατοπεδίου καθώς αυτή την φορά δεν την κοπάνησαν αλλά παρέμειναν να ψηφίσουν.
Τελικά στη μυστική ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε ψήφισαν 294 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 215 βουλευτές, ενώ κατά 67, παρών ψήφισαν 6, ενώ βρέθηκαν και 6 λευκά. Η επιτροπή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της και θα εκδώσει το πόρισμα μέχρι τις 27 Απριλίου.
Πάντως εδώ ισχύει για τον κο Παυλίδη το "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά να το δείχνει κιόλας".Ακόμα και να μήν έχει εμπλακεί ο ίδιος,άσχημη εντύπωση προκαλούν οι ενέργειες του κου Ζαχαρίου(διευθυντή του πολιτικού του γραφείου) που και κατά τον κο Μανούση λειτουργούσε ως μεσάζων του υπουργού.Ποιός είναι όμως ο κος Μανούσης;Ενα κομματικό στέλεχος της ΝΔ το οποίο απο δάσκαλος στις αρχές του 1980 έφτασε να μπεί σε θέση διευθυντού αρχικά στο δήμο Θεσσαλονίκης,στη συνέχεια να διοριστεί γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ και τελικά μέσα σε 18 χρόνια να καταλήξει εφοπλιστής! παίρνοντας επιδοτήσεις που στο σύνολο τους αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ.Αξιο τέκνο της παράταξης λοιπόν που έδειξε τον δρόμο και στους νεότερους για το πώς θα γίνουν απο κλητήρες δήμαρχοι.Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έβγαζε πολλά λεφτά εάν έκδιδε ενα βιβλίο με τίτλο πως να γίνεται απο κουλουρτζίδες εφοπλιστές .Οχι τίποτα άλλο να βγάλουμε και μείς κανένα εκατομμυριάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: