Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

ΑΣΥΛΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ


Σκηνές απείρου κάλους που τιμούν το πανεπιστημιακό "άσυλο" εκτυλίχθηκαν χθες στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου οι συγκλητικοί, υπό την πίεση φοιτητών που έχουν καταλάβει το κτίριο διοίκησης και προσκείμενων στην κοινοβουλευτική κυρίως Αριστερά που τους αποδοκίμαζαν, υποχρεώθηκαν να αποφανθούν για το καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων σε εργολαβίες.
Επί τέσσερις ώρες η Σύγκλητος «συζητούσε», με τους φοιτητές και εξωπανεπιστημιακά αποβράσματα να αξιώνουν φωνάζοντας συνθήματα και γιουχάροντας όποιον τολμούσε να εκστομίσει διαφορετική από τη δική τους άποψη.
Μάταια ο πρύτανης προσπαθούσε να εξηγήσει οτι βάσει νόμου δεν έχει δικαίωμα να ακυρώσει τις συμβάσεις των εργολάβων και οτι ούτε μπορεί να προσλάβει προσωπικό.Σε κάποια στιγμή οι "φοιτητές" άρχισαν να πετούν αυγά!και να απειλείται σύρραξη με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση και ο πρύτανης να φυγαδευτεί στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου.Να σημειωθεί οτι την προηγούμενη φορά η σύγκλητος λόγω της κατάληψης και υπό τον φόβο των αναρχικών είχε προσπαθήσει να συνεδριάσει στο αμφιθέατρο του ΑΧΕΠΑ αλλά με τα ίδια αποτελέσματα καθώς οι καταληψίες εισέβαλαν και στο νοσοκομείο.Αμετανόητος φάνηκε σε δηλωσεις του ο πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ κ. Γιάννης Κριστενίτης«Θεωρούμε ότι η Ανοιχτή Σύγκλητος είχε επιτυχία παρά το ατυχές γεγονός που στόχο είχε να δυναμιτίσει το κλίμα και να διακόψει μια διαδικασία η οποία αποδεικνύει ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα μπορεί να λύσει με διάλογο τα προβλήματά της. Ολοι όσοι μιλούσαν για κατάλυση του ασύλου διαψεύστηκαν. Η δέσμευση της πρυτανείας είναι σε θετική κατεύθυνση».Τώρα που είδε αυτός τον διάλογο και που την έννοια του ασύλου,τα συμπεράσματα δικά σας.Πάντως το ΑΠΘ μπαίνει με την ανοχή καθηγητών και πολιτείας στην 17η μέρα κατάληψης και έχει ο Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: