Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

ΝΕΡΟ SOS!!!


Νέα έκθεση που συνέταξαν 24 υπηρεσίες του ΟΗΕ περιγράφει την οδυνηρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υδάτινοι πόροι στην Γή και τις ανυσυχητικές προοπτικές που διαγράφονται για το μέλλον.
Συγκεκριμένα αναλύονται με τα μελανότερα χρώματα η απροθυμία κυβερνήσεων να πάρουν μέτρα και η μή χρηματοδότηση έργων που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν επάρκεια νερού.
Η μείωση των βροχοπτώσεων και η ανεξέλεγκτη χρήση απο τις αναπτυγμένες χώρες κάνει την κατάσταση ακόμα ποιο δραματική καθώς μακροπρόθεσμα θα υπάρξει πρόβλημα στις τιμές των τροφίμων αλλά και αλλαγή του κλίματος παγκοσμίως.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός, από 6,5 δισ. άνθρωποι που είναι σήμερα, αναμένεται να ξεπεράσει τα 9 δισ. το 2050. Με αυτό το ρυθμό η ζήτηση της ανθρωπότητας σε νερό πιστεύεται ότι θα αυξηθεί κατά 64 δισ. κυβικά το χρόνο. Να επισημάνουμε ότι ήδη υπάρχει ο φόβος παγκοσμίως για ερημοποίηση περιοχών, ενώ στην Αφρική 340 εκατ. άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ίσως κάποιοι που λένε οτι ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για το νερό βγούν αληθινοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: